Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 15:43 Yorum: 0

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bölgedeki köylerin ve mahallelerin 40 yıllık rüyası olan Değirmençay Barajı'nı, 1 Kasım seçimleri öncesinde yatırım...

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, bölgedeki köylerin ve mahallelerin 40 yıllık rüyası olan Değirmençay Barajı'nı, 1 Kasım seçimleri öncesinde yatırım programına alma sözü verdiklerini hatırlatarak, gerekli ödeneğin verilerek bu yıl sonuna kadar yapım ihalesine çıkacaklarını söyledi.

Elvan, dün Mersin'de bulunduğu sürede Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Mahallesi'ni ziyaret etti. Halktan büyük ilgi gören Bakan Elvan, Değirmençay Barajı'nın bölgedeki köylerin ve mahallelerin 40 yıllık rüyası olduğunu, 1 Kasım seçimleri öncesinde yatırım programına alma sözü verdiklerini hatırlattı. Gerekli ödeneğin verilerek Değirmençay Barajı için bu yıl sonuna kadar yapım ihalesine çıkacaklarını açıklayan Elvan, 200 milyon lira ödeneği olan barajın bittiğinde 31 bin hektar alanın sulanacağını ve Yenişehir ile Mezitli ilçelerinin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacının karşılanacağını bildirdi.

Bu bölgelere su geldiğinde ürün çeşitliliğinin de artacağına işaret eden Elvan, "Bu kardeşiniz Değirmençaylıları daha fazla bekletmeyecek. En hızlı şekilde tamamlayacağız. Ödenekle, parayla ilgili sıkıntı yok. İnşallah ihaleyi alan firma iyi bir firma olur ve kısa sürede burayı tamamlayıp hizmete sokar. Sadece Değirmençay Barajı değil, Devlet Su İşleri Müdürlüğü uhdesinde 1 Kasım seçimlerinden sonra Mersin'de 58 tane gölet projesi başlattık. Devam eden dere ıslahı dahil 43 projemiz var. Şu anda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü barajlarımız hariç tam 106 tane gölet ve dere ıslahı projesi gerçekleştireceğiz. Yine 1 Kasım seçimleri öncesi sağlık, spor, eğitim ve ulaştırmaya dair proje sözlerimiz oldu. Söz vermiş olduğumuz 213 projemizin yapım aşaması devam ediyor. 11 aylık kısa süre içerisinde 2 milyar liranın üzerinde yapım ihalesine çıktık. Bunun içerisinde Akdeniz Sahil Yolu Projesi de var. Mersin-Adana Karayolunu 8 şeride çıkartıyoruz. Bunun da temel atma törenini gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi'ni yine Mersin'de hizmete açıyoruz. Kentin dört bir yanında yatırımlarımız sürüyor. Bu millete hizmet etmek bizim için bir onur ve şereftir. Seçim döneminde ağzımdan çıkan her sözün takipçisi sizler olacaksınız. Yapmadığımız bir proje olursa gelip benden hesap soracaksınız" dedi.

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Değirmençay’ın 40 yıllık rüyası gerçek oluyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber