Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 28 Haziran 2016 - 12:23 Yorum: 0

Deik Başkanı Vardan’dan Rusya Değerlendirmesi

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla birlikte özellikle turizm, gıda, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde...

Deik Başkanı Vardan’dan Rusya Değerlendirmesi

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla birlikte özellikle turizm, gıda, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde işlerin düzelmesini temenni ettiğini ve bu yeni durumdan en çok iş dünyası mutlu olacağını söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi yönünde atılan adımı değerlendirdi. Vardan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla birlikte özellikle turizm, gıda, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde işlerin düzelmesini temenni ettiğini ve bu yeni durumdan en çok iş dünyası mutlu olacağını söyledi.

İki ülkenin birbirleri için önem arz ettiğini belirten Vardan, "Bulunduğumuz coğrafyada Rusya Türkiye için, Türkiye de Rusya için çok önemli. Rusya, Türkiye'nin en fazla yatırım yaptığı ve bir çok kalemde bir numaralı ihracat pazarı konumunda olan ülke. Yılda 4 milyonu aşkın turist ile de Türkiye, Rus vatandaşları için önemli bir turizm destinasyonu. Keza, Türkiye'de başta nükleer santral olmak üzere, Rusya'nın önemli yatırımları mevcut. Ve bizler doğalgazımızın önemli bir kısmını Rusya'dan ithal ediyoruz. Dolayısıyla iki ülkenin bağlılığı ileri düzeyde" dedi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin kesintisiz bir şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vardan, "Bölgedeki zorlukları ve sıkıntıları hepimiz biliyor ve içten içe yaşıyoruz. Ancak yaşanan güçlükler ne olursa olsun, birbirine tarihi, kültürel ve ticari bağlarla bağlı iki ülke arasındaki ilişkilerin kesintisiz olarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Soğuk Savaş sonrasında ilmek ilmek örülerek önemli bir seviyeye ulaşan ilişkilerimiz, Suriye Krizi ile arzu etmediğimiz bir noktaya gelmişti. Türkiye-Rusya ilişkilerinin yeniden canlanmasıyla özellikle turizm, gıda, inşaat, enerji ve altyapı sektörlerinde işlerin düzelmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ömer Cihad Vardan, Rusya'nın yeniden uygulamaya başladığı vize uygulamasına son verilmesini ve başta taşımacılık ile yaş meyve-sebze sektörü olmak üzere Türkiye'den yapılan ihracat mallarına uygulanan tarife dışı engellerin de hızlıca kaldırılmasını beklediklerini belirterek "Turizm açısından da hem bu yılın kalanında, hem de önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin Rus turistler için yine ilk ve önemli bir destinasyon olmasını arzu etmekteyiz. Sonuç itibariyle, komşuları ile barış içinde yaşayan, karşılıklı yatırım ve ticaret yapan, bölgesel sorunları kurulacak mekanizmalar içinde çözen bir konjonktürün yeniden doğmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ortaya çıkan sorunlardan en çok iş dünyası etkilenmişti, ortaya çıkacak yeni durumdan da en çok iş dünyasının mutlu olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber