Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 24 Mayıs 2016 - 15:53 Yorum: 0

Deik İle ecowas Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

DEİK ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Deik İle ecowas Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

DEİK ile Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

DEİK ve ECOWAS arasındaki İşbirliği Anlaşması İmza Töreni, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve ECOWAS Başkanı Marcel Alain de Souza ve T.C. Ekonomi Bakanlığı yetkililerinin katılımları ile gerçekleşti. Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Gambiya, Gana, Gine, Gine Bissau, Liberya, Mali, Nijer, Nijerya, Senegal, Sierra Leone, Togo ve Yeşil Burun Adaları (Cape Verde) ülkelerini kapsayan ECOWAS ile DEİK arasındaki işbirliği anlaşması ile, Türk iş dünyası temsilcilerinin Batı Afrika ülkelerinde yatırım ve işbirliği fırsatlarını artırmasının beklendiği bildirildi.

DEİK'ten yapılan açıklamaya göre, DEİK'in Afrika stratejisinde Türkiye'nin Afrika kıtası genelinde tanınırlığını ve iş bağlantılarını artırmak açısından ECOWAS'ın rolü büyük olacak. Bu bağlamda Batı Afrika bölgesinde olası iş fırsatlarının daha detaylı değerlendirilmesine imkan sağlayan ECOWAS ile işbirliği anlaşmasının imzalanması, Türk iş dünyası temsilcilerinin Batı Afrika'da altyapı projelerinden daha fazla pay alabilmesi açısından büyük önem taşıyor.

İmza töreninde Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği kanalıyla ECOWAS'a gözlemci statüsünde akredite olduğu bilgisini veren DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Batı Afrika'da 6,1 milyon km2'lik bir coğrafi alanda yaklaşık 300 milyonluk nüfus ile ECOWAS aracılığı ile daha rahat erişim sağlanabileceğini söyledi. ECOWAS ülkelerinde genel olarak enerji ve hizmet sektörlerinde açık bulunduğunu belirten Vardan, "Anlaşma hem Türkiye'ye, hem de ECOWAS ülkelerine hayırlı olsun. Bu anlaşma ile hem ticaret, hem de yatırım imkanlarının artacağına inanıyorum. Lübnan, Belçika gibi üçüncü ülkeler ile birlikte Afrika'da alt yapı ve enerji sektörlerinde projeler geliştirebiliriz. Bundan, herkesin kazanacağını düşünüyorum" dedi.

ECOWAS Başkanı Marcel Alain de Souza ise "İşbirliğinin altyapısını sağlamak için 5 yıldır bekliyoruz. DEİK'in Türkiye'nin dış ilişkilerinin temsilcisi olduğunu biliyoruz. Anlaşma ile üye ülkelerin daha da gelişmesini temenni ediyoruz. ECOWAS üyesi her ülkede "Türkiye Günü" düzenlemek istiyoruz. Bu sayede ticari ve yatırım ilişkilerimiz hızlanmış olacak. Özellikle, enerji, altyapı ve teknoloji transferi ile istihdam sağlanmış olacak. Sosyal kalkınmada büyük önem arz eden hastaneler ve üniversitelerin yapımında destek sağlayan Türkiye'ye teşekkür etmek istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber