Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Eylül 2016 - 12:13 Yorum: 0

Deligöz: “15 Temmuz uluslararası bir projeydi”

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 15 Temmuz'un uluslararası bir proje olduğunu belirtti.

Deligöz: “15 Temmuz uluslararası bir projeydi”

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 15 Temmuz'un uluslararası bir proje olduğunu belirtti.

Kardelen TV'de yayınlanan Gündem Özel programına katılan Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Gazeteci Ayhan Türkez ve Esat Bindesen'in sorularını cevaplandırdı.

Deligöz, 15 Temmuz günü ABD uyruklular Ahmed Shebl Morsy, Ellen Laipson, Henri Jak Barkey, Julya Romano ile Marma Daoudu, İran uyruklu Alireza Vaezzade, İngiltere uyruklu Ellie Geranmayeh, Rus uyruklu Gibeeult Jaseph, Alman uyruklu Heinz Heriber Blass, İspanya uyruklu Jose Manzano, Afgan uyruklu Massoud Karukhil, Ukrayna uyruklu Roman Lagodka'nın İstanbul Büyükada'da Splendid Palas Hotel'de buluştuğunu ifade ederek, "İstanbul'da yabancı devletlerden bir grup ajan, içlerinde 3-5 tane Türk'ün de olduğunu bildiğimiz grup, toplanıp darbeyi konuşuyorlar. Bunların yanında birkaç Türk de var. Türk siyasetçiler de var. İsimlerini şimdilik vermiyorum. Bir kısmını açıkladım. ABD ağırlıklı ajanlar var" dedi.

Ajanların toplantı yapılan otelde üzerinde "Pensilvanya" yazılı bir çan bulunduğunu belirten Deligöz, "Pensilvanya çanının gölgesinde toplanıyorlar. Bu toplantıda 15 Temmuz bu çanın etrafında toplanıyorlar. Apar topar kaçıyorlar bunu unutuyorlar. Bu bir haçlı seferi. Dünya çapınca planlanmış bir kalkışma, darbe girişimi. Amaçları Türkiye'yi bölmek, parçalamak, yok etmek. Yine o gece güneyimizde IŞİD 15 bin kişilik ordusunun hazır olduğu, Güneydoğu'da PYD'nın hazır olduğu, Ermenistan'ın ordusunun hazırlandığı... Her bir köşeden tabiri caizse Türkiye'ye dalacaklar" dedi.

FETÖ'nün Amerikan ajanı olduğunu söyleyen Deligöz, "Graham Fuller 1960'ta FETÖ'ye terör örgütü kurduruyor. FETÖ'yü Şubat'ta alıyorlar, Apo'yu Mart'ta bize veriyorlar. Ancak ABD bir süre sonra tehdit diye FETÖ'yü göndermek istiyor. Konu mahkemeye taşınıyor Fuller burada FETÖ'ye kefil oluyor. Amerikan mahkemesi FETÖ için diyor ki: Amerika çıkarları için kullanabilecek bir Türk. Bunu 2001'de veriyor. Bu mahkeme kararına göre de ona Amerika'da oturma izni veriyor. Geçmişte biz duyuyorduk FETÖ Amerikan ajanı diye, Fetullah Gülen için böyle sözler söyleniyordu. Ben Graham Fuller'in makalesini okudum bu konulara da değinmiş evet diyor böyle söylentiler çıktı benim yakın arkadaşım olduğu için, yani FETÖ'yle yakın arkadaşlığından bahsediyor, üstü örtülü olarak FETÖ'nün Amerikan ajanı olduğu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla FETÖ'nün Türkiye'de ne izi varsa silmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"Darbe girişimi uluslararası bir projeydi"

Deligöz, daha sonra şunları söyledi: "Dolayısıyla bu uluslararası bir projeydi. Ve halen de bitmiş değil. Sayın Reis-i Cumhurumuz boşuna demiyordu tehlike devam ediyor, çünkü sadece içeride değil ki adamlar üzülüyorlar. Adamlar darbe nasıl başarısız olunmaz diye maddeler çıkarmış. Bundan sonra darbe yaparsak şunlara şunlara uyulması lazım diye."

Deligöz: “15 Temmuz uluslararası bir projeydi”

Deligöz: “15 Temmuz uluslararası bir projeydi”

Deligöz: “15 Temmuz uluslararası bir projeydi”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber