Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 11 Aralık 2017 - 16:28 Yorum: 0

Demir bariyerlerin havada uçuştuğu arsa ihalesinde yine arbede yaşandı

Antalya'da Ermenek Mahallesi'ndeki mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan 7. ihalede, vatandaşlar ile polis ve zabıta...

Demir bariyerlerin havada uçuştuğu arsa ihalesinde yine arbede yaşandı

Antalya'da Ermenek Mahallesi'ndeki mülkiyet kargaşasını gidermek için Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan 7. ihalede, vatandaşlar ile polis ve zabıta görevlileri arasında sabah saatlerinde yaşanan olaylarda demir bariyerler havada uçuşmuştu. Olayların yatışmasının ardından yaşanan tartışmalar yine arbedeye dönüştü.

Muratpaşa Belediyesi, Antalya'nın Ermenek Mahallesi'nde bazı arsaları, arazi ve parselleri çeşitli turlar halinde, her turda çok sayıda ihale olacak şekilde açık teklif usulüyle satışa çıkardı. Bugün gerçekleşen yedinci tur ihalesinde, 110 arsanın ihalesi için sabah erken saatlerinde Muratpaşa Belediyesi Değirmenönü Kültür Merkezi önüne gelen mahalleliler uzun kuyruklar oluşturdu. Üzerinde gecekondu, bahçe, sera ve az sayıda ticari alan bulunan arazilerin ihalesinde arbede yaşandı. Ermenek sakini vatandaşlar, arazi için ihaleye dışarıdan giren vatandaşlar olduğunu iddia ederek, zabıta ekiplerine ve polise tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde yaşanan kargaşa sırasında bazı vatandaşlar duruma tepki göstermiş ve çıkan olaylarda alanda güvenlik amacıyla bulunan demir bariyerler polis ve güvenlik güçlerinin üzerine atılmıştı. İhaleye gelen vatandaşlardan bir kadın, demir bariyeri kaldırarak polislerin üzerine atarken, bir başka vatandaş ise, demir bariyerleri aşarak polislere tepki verdiği esnada, ekipler şahsa biber gazıyla müdahale etmişti. Yaşanan arbedenin ardından olaylar yatışırken, bir süre sonra vatandaşlar arasında yine tartışma yaşandı. Tartışma esnasında kadınlar ve erkekler birbirlerine yumruklar savurdu.

Öte yandan, ihale salonundan çıkan bir vatandaş ise, küfürler savurarak alandan çıkarken, daha sonra vatandaşların arasına gelerek bir başka vatandaşla kavga etti. Polis ekipleri, olayları büyümeden engellerken, 110 arsanın ihalesi tamamlanana kadar arsa ihalesi devam edecek.

İhalenin olduğu alanda bariyerlerin arkasında bulunan vatandaşlar sıralarının gelmesini bekliyorlar. Polis, zabıta ve güvenlik görevlileri olası bir kavga durumuna karşı hazır olarak bekletiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber