Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Ekonomi 22 Nisan 2014 - 18:13 Yorum: 0

"Demir-çelikte pazar daraldı"

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin: "2013 yılında dünyada yaşanan küçülme ve ihracat yaptığımız ülkelerde demir-çelik yatırımları yapılması nedeniyle ihraç pazarlarında daralma oldu"

'Demir-çelikte pazar daraldı'

İZMİR (AA) - Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, 2013 yılında dünyada yaşanan küçülme ve ihracat yaptıkları ülkelerdeki demir-çelik yatırımları nedeniyle dış pazarda daralma olduğunu söyledi. 

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği olağan genel kurulu yapıldı. Başkanlığa yeniden seçilen Şahin, yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan küçülme sebebiyle demir çelik firmalarının yüzde 65 kapasiteyle çalıştığını belirtti.  Demir-çelik sektörünün işlem hacminin umulanın altında kaldığını kaydeden Şapin, "2013 yılında dünyada yaşanan küçülme ve ihracat yaptığımız ülkelerde demir-çelik yatırımları yapılması nedeniyle ihraç pazarlarında daralma oldu" dedi. 

Demir-çelik tesislerinin yüzde 65 kapasiteyle üretim yaptıklarını ifade eden Şahin, 2012 yılında 36.5 milyon ton olan demir-çelik üretimi 2013 yılında 34.5 milyon ton seviyesinde kaldığını dile getirdi. Enerji maliyetlerinin en üst seviyede olduğu puant saat uygulanan 17:00 - 22:00 saatleri arasında tesislerin üretimlerini durdurduğunu ifade eden Halil Şahin, şöyle konuştu: 

"Türkiye'de 3 değişik enerji tarifesi uygulanıyor. Gündüz, gece ve puant tarifeleri var. Gece tarifesinde enerjinin kilowat saati 7 kuruş iken, gündüz tarifesi 14-15 kuruş, puant tarifesi ise 30 kuruşa kadar çıkıyor. Demir çelik sektöründe hurdadan sonra en büyük maliyet kalemini enerji oluşturuyor. Avrupa Birliği normlarını Türkiye'de sanayi sektörüne uygulamıyor. Avrupa Birliği normlarında 4 tane enerji tarifesi var. Bu tarifelerde az kullanıcısı ile büyük kullanıcıda yüzde 52-70 arası fiyat farkı var. Bizde bu oran yeni yeni yüzde 16 seviyesine çıktı. 2023 hedeflerine ulaşmamız için hükümetimizin sanayicilerimize yardımcı olması gerektiğine inanıyoruz. Yeni dönemde yeni pazarlar bularak bu küçülen pazarları genişletme adına, dış ticaret departmanlarımız yoğun çaba sarf edecek. Afrika yeni pazar olarak görünüyor. İç piyasanın da seçim sonrasında hareketlenmesini umuyoruz."

Genel kurulda, Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı bütçesi ise 3 milyon 190 bin TL olarak kabul edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber