Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 12:18 Yorum: 0

Demir; “Kızılay olarak kurban bağış kampanyamızı başlattık”

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, kurban kesim kampanyasının başladığını duyurdu.

Demir; “Kızılay olarak kurban bağış kampanyamızı başlattık”

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, kurban kesim kampanyasının başladığını duyurdu.

17 Ağustos Marmara Depreminin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan Demir Kızılay'ın afetlerden gereken dersi aldığını ve her duruma hazırlıklı olduğunu vurgulayarak "Yaşadığımız depremler sonrası gördük ki afete hazırlık çok önemli. Bizlerde hatalarımızdan ders alarak afetlere daha hazır hale geldik. Türk Kızılay'ı umarız olmaz ama bugün bir afet meydana geldiğinde aldığı önlemlerde vazifesini eksiksiz ve mükemmel bir şekilde yerine getirebilecek durumda. Bu vesile ile 17 Ağustos Marmara Depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz" şeklinde konuştu.

Hedef 250 bağış

Türk Kızılayı Düzce Şubesi Başkanı Kemal Demir, vekaletle kurban kesim kampanyasının başladığını duyurdu. Bu yıl yurtiçinde büyükbaş için bir hisse bedelinin 740, yurt dışında ise 475 lira olarak belirlendiğini dile getiren Demir, hedeflerinin 250 bağışa ulaşmak olduğunu vurguladı.

Yine kavurma yapılacak

Bu yılda raf ömrünün uzun olması sebebiyle kurban etlerini kavurma haline getireceklerini ve yıl boyunca dağıtımını gerçekleştireceklerini ifade ederek "Türk Kızılayı 2006 yılından bu yana Vekaletle Kurban Kesim Kampanyasını başarılı bir şekilde yürüttü. Bu yıl sloganımız kurban bereketi yıl boyunca sürsün. Biz kampanyayı yürütmeye başladıktan sonra kurban etlerinin muhafazasının çok önemli olduğunu ve dağıtımın uzun süreye yayılması gerektiğini gördük. Bu sebeple kurban etlerini kavurma haline getirdik. Kavurmanın raf ömrü yaklaşık 18 ay. Bunu ilk olarak biz gerçekleştirdik. Kurban dağıtım kampanyası gerçekleştiren diğer kuruluşlarda daha sonra bu sistemi benimsediler" dedi.

İşte hisse bedelleri

Hisse bedenlerine ilişkin de bilgi veren Demir, Kızılay'ın kurban bağış kampanyasını en güvenilir ve şeffaf şekilde yürüten yardım kuruluşu olduğunun altını çizerek "Kızılay Türkiye'nin en büyük yardım kuruluşu. Dünya genelinde faaliyet gösteren yardım kuruluşları arasında da ilk sıralarda. Bu hususta iddialıyız. En güvenilir ve en şeffaf kurban bağış kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Bu yıl yurtiçinde büyükbaş için bir hisse bedeli 740, yurt dışında ise 475 lira olarak belirlendi" diye konuştu.

Veteriner kontrolünde noter eşliğinde

Kesimlerin veteriner kontrolü ve noter eşliğinde yapıldığını kaydeden Demir şöyle konuştu: "Noter, veterinerler ve din görevlileri ile birlikte kesimleri yapıyoruz. İlk etapta veterinerler kesilecek kurbanların seçimini yapıyor. Sağlık kontrolleri sıkı bir şekilde yapılıyor. Kesimlerimizi Et Balık Kombinasında gerçekleştiriyoruz. Daha sonra kesimler noter tarafından tasdik ediliyor. Ayrıca kesim süreci cd haline getiriliyor ve yayınlanıyor. Bağış sahiplerine de bu cd'ler ulaştırılıyor. Ayrıca kurbanlarının nerede nasıl kesildiği konusunda mesaj iletiyoruz."

Bereket yurt dışına taşınıyor

Türk Kızılay'ının yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine kurban bereketini taşımaya devam edeceğini dile getiren Demir şunları kaydetti: "Kızılay busene ilk defa Balkanlar'dan, Orta Asya'ya, Afrika'dan Orta Doğu'ya ve Güney Asya'ya kadar yaklaşık 30 ülkede kurban kesimi yapacak. Yurt dışında yapılan kurban kesimleri 3 gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Balkanlar'da 7, Afrika'da 11, Güney Asya ve Kafkaslar'da 5 ve Orta Doğu'da 4 ülkede kurban kesilecek."

Hedef 250 bağış

Demir şube olarak hedeflerinin 250 bağış olduğunu söyleyerek "Geçtiğimiz yıl Düzce Şube Başkanlığına 44 yurtiçi, 92 yurt dışı kurban bağışı yapıldı. Bu yılki hedefimiz 250. Düzce halkı bugüne kadar tüm kampanyalarımıza yoğun ilgi gösterdi ve bizi yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bırakmayacaklarına inanıyorum. Hafta başında Büyük Cami önünde bağış standımız açılacak" şeklinde açıklama yaptı.

İlk bağış Baro Başkanı Av. Ali Dilber'den

Kızılay'ın başlattığı kurban bağışı kampanyasına ilk bağışı Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Düzce Baro Başkanı Av. Ali Dilber yaptı. Dilber, Kızılay'a yapılan bağışların kredi kartı ile de yapılabildiğini söyleyerek bağışçıları beklediklerini söyledi.

Demir; “Kızılay olarak kurban bağış kampanyamızı başlattık”

Demir; “Kızılay olarak kurban bağış kampanyamızı başlattık”

Demir; “Kızılay olarak kurban bağış kampanyamızı başlattık”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber