Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 23:53 Yorum: 0

Demirci’de arıcılık projesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca "Manisa Arı Kolonilerinin Güçlendirilmesi ve Bal Veriminin Artırılması"...

Demirci’de arıcılık projesi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca "Manisa Arı Kolonilerinin Güçlendirilmesi ve Bal Veriminin Artırılması" projesi, Demirci'de hayata geçiyor.

Proje kapsamında 2017 yılında ana arı dağıtımı planlanıyor. Projeden faydalanmak isteyen Arıcılık Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı en az 30 kovan ve üzeri üretim yapan arı yetiştiricilerinin 5 Aralık 2016 tarihine kadar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Demirci Hizmet Binası'nda oluşturulan form ile müracaatlarını yapmaları yeterli olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, "Şu anda ilçemizde Arıcılık Kayıt Sistemi'ne kayıtlı aktif 27 üreticimizde kayıtlı 2 bin kovanın üzerinde koloni bulunmaktadır. Büyükşehirin bu çalışması ile ilçemizde bal üretiminde artış hedefliyoruz. Demirci arıcılıkta Manisa'da söz sahibi yapılan bu projelerle arıcılık Manisa'da çok daha iyi yerlere gelecektir. Üreticilerimiz müracaatta bulunarak ana arı dağıtımından faydalanabilirler. Üreticilerimiz için matbu dilekçe örneği geliştirildi. Demirci Hizmet Binamızda Kırsal Hizmetler Büromuza müracaat etmeleri yeterli olacaktır. Proje Manisa ilimize hayırlı olsun" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber