Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Temmuz 2017 - 11:43 Yorum: 0

Demirgöze’de festival coşkusu

Erzurum'un Pazaryolu İlçesine has yaz festivali, bu yıl da Pazaryolu'nun Demirgöze köyünde yapıldı.

Demirgöze’de festival coşkusu

Erzurum'un Pazaryolu İlçesine has yaz festivali, bu yıl da Pazaryolu'nun Demirgöze köyünde yapıldı.

Kardelen Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karakaya'nın katkıları ile yapılan festivale; Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan, Ak Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanı Ali Dok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte konuşan Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Nurullah Karaman, 23 Temmuz kurtuluş mücadelesinin önemine dikkat çekti. Karaman, "Malumunuz kurtuluş savaşının ateşinin yakıldığı bir tarihtir 23 Temmuz ve Anadolu'nun en önemli kentlerinden biri olan Erzurum'da bu yakılmıştır. Dolayısıyla ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında Erzurum'un ciddi bir katkısı olmuştu. Tabi malumunuz ispir halkının da bu anlamda bir mücadelesi söz konusudur" dedi.

Pazaryolu Belediye Başkanı Recep Kaplan ise konuşmasında bu tür şenliklerin birlik ve beraberliği arttırdığını söyledi. Kaplan, "Tabi bu birleşmelere birlikte olmalara vesile olmak için bazı değerleri bilmek lazım. Allah razı olsun bundan 2 yıl önce yine böyle bir şenlik olmuştu bunlar kaynaşmayı, birlikte beraber olmayı her zaman için pekiştiren konulardır" diye konuştu.

Ak Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki Çetinkaya da konuşmasında zamanında ilçeden yapılan göçlere dikkat çekti. Çetinkaya, "Bu hizmet meşalesini siz kıymetli büyüklerimizden aldığımız günden daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Her biriniz gittiğiniz topraklarda hem doyup hem büyüyüp hem de ilçelerimizi en iyi şekilde temsil ettiniz. Bizlerde sizlerin bırakmış olduğu bu topraklara burada bekçilik yapıp, bu toprakların yeşerip gür ve hür şekilde kalabilmesi için bizde buralarda sizlerin bekçisi olduk ve olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kardelen Tv'nin programcılarından halk ozanları Rahim Sağlam, İhsan Yavuzer ve THM sanatçısı Kenan Keskelen de festivali türküleri ile şenlendirdi.

Kardelen TV programcılarından Bilal Tavlak da festivalin sunumunu gerçekleştirdi. Tavlak, eğlenceli sunumu ile vatandaşları güldürdü.

Etkinlik kapsamında katılımcılara Erzurum yöresel lezzeti cağ kebabı ve Demirgöze köyünün meşhur çileği ikram edildi. Festivale katılım gösteren vatandaşlar meşhur çilekten doyasıya yedi. Etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti.

Demirgöze’de festival coşkusu

Demirgöze’de festival coşkusu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber