Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Ağustos 2017 - 12:03 Yorum: 0

Demirin zammına karşı iş bırakma eylemine gidiyorlar

Artan demir fiyatlarına tepki olarak, merkezi Ankara'da bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu yeniden paydos çağrısına hazırlanıyor.

Demirin zammına karşı iş bırakma eylemine gidiyorlar

Artan demir fiyatlarına tepki olarak, merkezi Ankara'da bulunan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu yeniden paydos çağrısına hazırlanıyor. Eyleme İzmir'den de destek gelirken, İnşaat Mühendisi Necip Nasır, demirdeki yaklaşık yüzde 35'lik fiyat zammın kabul edilemez olduğunu ve haksız artışın inşaat maliyetleri ve aynı zamanda tüketiciye de yansıyacağına dikkat çekti.

Türkiye'deki deprem gerçeğinin ve ülke genelinde yüzde 65'e yakın kentsel dönüşüm zorunluluğunun kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı, Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve İnşaat Mühendisi Necip Nasır, inşaat demirine yapılan zammı eleştirdi. Nasır, zamlara karşı çıkarak, "Bu konuda hükümetimizin her türlü ön açıcı çabayı gösterdiği bir süreçte, demir üreticileri ve satıcılarının, inşaatın ana malzemelerinden olan inşaat demirine, gerçeğe uygun hiçbir gerekçe göstermeden yaptıkları zamları kesinlikle kabul etmiyoruz" dedi.

Demirin tonu 2 bin 500 TL'yi aştı

Demirin fiyatlarıyla ilgili bilgi aktaran Necip Nasır, demirin tonunun 2 bin 500 TL'yi aştığına dikkat çekti. Necip Nasır, "Türkiye demir üretiminde dünyada ilk 5'te yer alıyor. Bölgemizde yaşananlarla ülkemizin siyasi ve ekonomik olarak yaşadığı bu önemli süreçte demir üreticilerinin de serbest piyasa ekonomisi içinde daha duyarlı ve gerektiği şeklinde ticaret yapmalarının bir vatandaşlık görevi olduğunu unutmamaları gerekiyor" diye konuştu.

Son çare iş bırakma çağrısı yapacaklar

Sorunu yakından takip eden, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den demirdeki ithalat vergisinin düşürmesiyle başlattığı bu çok önemli adımda daha kalıcı sonuçlar oluşturacak çözümler noktasında destek beklediklerini belirten Nasır, çözüm bulunamazsa, son çare olarak, 5 federasyon ve 120 bin üyesi olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu olarak iş bırakma çağrısı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber