Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Ekim 2016 - 18:53 Yorum: 0

Demirtaş: "Kültürpark, kongre merkezi yapılmazsa tepkimizi gösteririz"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark'ın kent için son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor...

Demirtaş: 'Kültürpark, kongre merkezi yapılmazsa tepkimizi gösteririz'

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark'ın kent için son derece önemli olduğunu söyleyerek, "Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor ama tam açıklamıyor. Kongre Merkezi'ni burada yapacağım diyemiyor. Bizde malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk; topa girmedik. Ancak yapılmazsa tepkimizi gösteririz" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Ekim ayı meclis toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kültürpark konusunda bugüne kadar sustuklarını söyledi. Kültürpark'ın son derece önemli olduğunu belirten Demirtaş, "Başkan Kocaoğlu projenin etrafında dolaşıyor, ama tam açıklamıyor. "Kongre Merkezi'ni burada yapacağım" diyemiyor. Bizde malum odaları azdırmayalım diye bugüne kadar sustuk, topa girmedik. Ama o odalar, Kültürpark'a toplantılar, sergiler ve etkinliklerin düzenleneceği yeni bir bina yapılamayacağını söylüyorlar. Tamamen yeşil olsun diyorlar. Hatta bir aktivist de gelinlik giyip fuara gitmiş, ağaçla evlenmiş. Yeşili çok istiyorlarsa Kartalkaya'ya gitsinler. Kemalpaşa'nın sırtlarında çok güzel ormanlar var. Burası bir kent parkı, Basmane Parkı değil. 1 Ocak 1936 tarihinden itibaren adı Kültürpark. Kurulma amacı Atatürk'ün isteği doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer devletlerle olan ekonomik bağlantısını sağlamak. Bu nedenle İzmir Enternasyonal Fuarı burada kuruldu. Fuar dışında Kültürpark'ın atıl kalmaması için kültür ve sanat fonksiyonlarını içerecek şekilde kurgulandı. Yani görüldüğü gibi, Kültürpark tarihi izler taşıyan bir mekan. Kim ne derse desin İzmir'in fuarlar ve kongreler kenti olması için tüm gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

"Eğer yapılmazsa tepkimizi gösteririz"

Kültürpark'ta 3 bin kişinin kongre yapabileceği, 300-500 kişilik gibi daha küçük ve orta boyutta salonların olduğu, katılanların İzmir merkezdeki otelleri restoranları, çarşıları doldurmasını sağlayacak Kültür ve Kongre Merkezi istediklerini belirten Başkan Demirtaş, "Kongreye gelenler tıpkı Barselona'da olduğu gibi dışarı çıksınlar kenti gezsinler, yemek yesinler, alış veriş yapsınlar. Tüm dünya kentlerinde Kongre Merkezi vardır. Ne olursa olsun bu kongre merkezi olmalı. Eğer yapılmazsa biz tepkimizi gösteririz" dedi.

İş dünyası turizm için Rusya'ya gidecek

Demirtaş, kruvaziyer turizmindeki düşüşe de dikkat çekerek, bunun için adım atacaklarını söyledi. Başkan Demirtaş, "2017 yılında turist beklentimiz 5 milyon kişi. Ama biz Rusya'dan turist gelecek diye bekleyemeyiz. Onun için hem turizmi hem de ticaretimizi ele almak üzere İlkbahar'da Moskova ve St. Petersburg'u kapsayan Rusya gezisi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kemeraltı'nda 128 iş yeri için ihaleye çıkılacak

Kemeraltı'ndaki Başdurak Camii Şadırvanı ve altındaki 128 dükkanın kullanım hakkının geçtiğimiz yıllarda alındığını ve bu alanda incelemeler yapıldığını belirten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dükkanların boşaltılığını,128 işyeri için ekspertiz raporlarının hazırlandığını açıkladı.

Belirlenecek kira bedelinin altında olmayacak şekilde ihaleye çıkacakları bilgisini de veren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kira için de geleneksel Türk el sanatlarını yansıtan firmalar içinden odamız üyesi olanlar ve iyi fiyat verenlere 10 yıl boyunca kiralanacak" diye konuştu. Dükkanların boşaltılmasıyla Başdurak Camii'nin ortaya çıktığını kaydeden Demirtaş, "Caminin etrafı çaputlarla doluydu. Umut ediyoruz ki, Nisan ayı gibi işleri bitirip kiralama çalışması yapacağız. 17 Mayıs 2017'de ise restorasyon projesini yapan UMART firması işini bitirecek ve Kemeraltı'na değer katmaya başlayacağız."

Demirtaş: "Kültürpark, kongre merkezi yapılmazsa tepkimizi gösteririz"

Demirtaş: "Kültürpark, kongre merkezi yapılmazsa tepkimizi gösteririz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber