Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 06 Eylül 2016 - 17:28 Yorum: 0

Demirtaş ve Aydoğan ifadeye çağrıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan'ı, "Silahlı terör örgütü...

Demirtaş ve Aydoğan ifadeye çağrıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan'ı, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ifade vermeye çağırdı. Aydoğan, ne olursa olsun kendi ayaklarıyla ifade vermeye gitmeyeceklerini belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan'ı, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla ifade vermeye çağırdı. Aydoğan, henüz kendisine iletilen bir şeyin olmadığı belirterek, "İfade vermezsek eğer zorla götürüleceğiz. Ne olursa olsun kendi ayağımızla gitmeyeceğiz. Mahkeme de çağırsa ifade vermeyeceğiz. Anayasaya aykırı bir şekilde bizim dokunulmazlıklarımız kaldırıldı. Diğer vekillerin suresi ne zaman biterse bizim de biter. Milletvekilliği süreci bittikten sonra biz gider ifademizi veririz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Geçmiş dönemlerde 1 veya 2 dönemlik vekillik yapanlar da yargılanıyor. İtirazımız sadece anayasaya aykırı bir şekilde kaldırılan dokunulmazlıklardır" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber