Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa...

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Bursa'nın daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent olması hedefiyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nu yıkarak inşaat çalışmalarını başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, babası ile kendisinin de eğitim gördüğü fakat yıllara dayanamayarak fiziksel özelliğini kaybeden ve kapasitesi yetersiz kalan Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nun yenilenmesi kapsamındaki çalışmaları başlattı. Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte okul binasına giden Başkan Altepe, yıkım çalışmalarına start verdi. Daha önce okul çevresindeki 9 parselden 5'inde kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, şu anda da okul binalarının yıkımının başlatıldığını kaydeden Başkan Altepe, "Açığa çıkacak alanda yapılacak zemin hazırlama çalışmalarının akabinde inşaat da başlamış olacak. 1968 yılında yenilenen Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu, inşallah ikinci kez yenilerek ilk haline uygun şekliyle önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetişmiş olacak" dedi.

"Bir gerdanlık gibi şehrin merkezini süsleyecek"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 42 yıl önce eğitim gördüğü Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu'nun yeniden yapılması için gerekli olan 2 buçuk milyon TL'lik kamulaştırmadan 1 buçuk milyon TL'lik kısmının tamamlandığını ifade etti. Kalan kısımların sonuçlandırılması yönündeki faaliyetlerin devam ettiğini, bu konuda kısa sürede sonuç almayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Artık okul binalarının yıkımını başlatmış bulunuyoruz. Okulun inşaatını, mahallemizin değerli insanlarından, kendisi de burada eğitim görmüş olan hayırsever işadamı Erhan Nasyalçın gerçekleştirecek. Demirtaşpaşa İlkokulu, 1967-68 yıllarında yıkıldı, şimdi de orijinal haliyle tekrar burada inşa edilecek. Eğitim binalarının yıkılmasının ardından zemin hazırlanarak inşaata başlanmış olacak. Mahalleye ve kente değer katacak olan okul, bir gerdanlık gibi şehrin merkezini süsleyecek" diye konuştu.

Hayırsever Erhan Nasyalçın ise böyle hayırlı bir işe aracı olmaktan dolayı Allah'a şükrettiğini ifade etti. Nasyalçın, "Doğup büyüdüğüm mahalleye bir eser bırakmak, benim için büyük mutluluktur. Bu konuda bana destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Demirtaşpaşa İlköğretim Okulu yenileniyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber