Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 07 Eylül 2016 - 10:58 Yorum: 0

Demokrasi şehitlerinin ismi Yunusemre’de yaşatılacak

Yunusemre Belediyesi, demokrasi kahramanlarını unutmadı. Yunusemre Belediye Meclisi, aldığı kararla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanların...

Demokrasi şehitlerinin ismi Yunusemre’de yaşatılacak

Yunusemre Belediyesi, demokrasi kahramanlarını unutmadı. Yunusemre Belediye Meclisi, aldığı kararla 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanların isimlerini Yunusemre'de yaşatacak.

Yunusemre Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi başkanlığında yapılan toplantıda 24 madde görüşüldü. Meclisin gündeminde 15 Temmuz'da halk iradesine yapılmak istenen darbe girişimi vardı. Bir Grup Fetullahçı Terör Örgütü mensubunun darbe girişimi sırasında şehit düşen kahramanların isimleri Yunusemre'de de yaşatılacak. Çalışma kapsamında Malta Parkı'nın ismi demokrasi kahramanlarından Şehit Astsubay Ömer Halisdemir olarak değiştirilirken; Haydar Deresi Parkı, Polis Özel Hareket Şehitleri Parkı, 75. Yıl Parkı'nın ismi de 15 Temmuz Demokrasi Parkı olarak değiştirildi.

Manisaspor altyapısına malzeme yardımı

Manisaspor Kulübü altyapı takımlarına ayni yardım yapılması yönündeki madde de mecliste görüşüldü. Maddi sıkıntılar yaşayan spor kulüplerine zaman zaman malzeme ve nakdi yardımda bulunduklarını aktaran Başkan Çerçi, spor ve sporculara desteklerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Karar CHP grubunun ret oyuyla meclisten geçti.

Gecekondu ve sosyal konutlar müdürlüğü kuruluyor

Mecliste yeni kurulan Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü de gündeme geldi. Müdürlük hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Çerçi, müdürlüğün Akgedik'te hızla yükselen toplu konut çalışmalarını yürüteceğini belirtti. Mehmet Çerçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Hem kentsel dönüşüm hem de TOKİ konusunda yoğun bir mesai yapıyoruz, bu yoğunluk daha da artacak. Bunların imar durumu, harita, projeler gibi çalışmalarının hepsi başlı başına bir müdürlük konusu. Tüm bu çalışmaları yapan Kentsel Tasarım Müdürlüğümüzündü. Yoğun geçecek olan TOKİ ile ilgili çalışmalarımızı Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü adı altında topluyoruz" diye konuştu.

'Devletimiz terörle mücadele edecek kudrette'

Toplantıda son dönemde yaşanan olayları değerlendiren Belediye Başkan Çerçi, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Hiç bir gücün ülkenin birliğini bozmaya yetmeyeceğine vurgu yapan Başkan Çerçi, "Türkiye önemli günler yaşıyor. Onca zorluğa rağmen çok ciddi mesafe alındı. Tüm bunlar olurken terör örgütü saldırıları arttı. Anlaşılıyor ki bunlar uluslararası bir güç merkezi tarafından içeride, dışarıda yönlendiriliyor. Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti bunlarla mücadele edecek kudrette. Devletimiz, hükümetimiz bu mücadeleyi veriyor. Terörle etkin mücadele sırasında çok sayıda şehidimiz oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ekim ayı Meclis Toplantısı'nın 4 Ekim Salı Günü saat 18.00'de yapılması kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber