Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Temmuz 2016 - 15:43 Yorum: 0

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Darbe yıllarında Hasan Mutlucan'ın türkülerini dinleyen Türkiye, kalkışmayı bastırdıktan sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiye'm" türküsünü...

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Darbe yıllarında Hasan Mutlucan'ın türkülerini dinleyen Türkiye, kalkışmayı bastırdıktan sonra Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiye'm" türküsünü söylüyor

Başarısızlıkla sonuçlanan 15 Temmuz kalkışması, milyonların aklına, Türkiye'nin yakın tarihinde yaşadığı darbe yıllarını da getirdi. Demokrasinin askıya alındığı 12 Eylül 1980 darbesine ilişkin anılar dilden dile dolaştı. Yasaklarla dolu o yılların unutulmaz anılarından biri de adeta darbenin simgelerinden biri haline gelen Hasan Mutlucan'ın okuduğu "kahramanlık" türküleriydi.

12 Eylül'ün mimarı ve lideri Kenan Evren'in darbe bildirisini okumasının ardından Hasan Mutlucan'ın Kahramanlık Türküleri albümünden "Yine de Şahlanıyor" çalınmıştı. Yıllarca Hasan Mutlucan, radyo ve televizyon programlarının "en popüler" sanatçısı olmuştu. Yeniden parlamenter sisteme geçilmesinden sonra da uzun süre, ne zaman radyolardan yada ekranlardan Hasan Mutlucan'ın türkülerinin sesi yükselse, vatandaşlarda "Acaba yine darbe mi oldu?" endişesi oluşmuştu. 15 Temmuz kalkışması başarıya ulaşsaydı, muhtemelen 2011'de yaşamını yitiren Mutlucan'ın türküleri yeniden gözde olacaktı. Ancak öyle olmadı demokrasi kazandı, bu kez milyonlar Mustafa Yıldızdoğan'ın "Ölürüm Türkiye'm" adlı türküsünü dinliyor, söylüyor.

Edirne'de, Diyarbakır'da, Konya'da, Van'da, İzmir'de, Marmaris'te Türkiye'nin dört biryanında demokrasi nöbeti tutulan meydanların olmazsa olmaz türküsü "Ölürüm Türkiye'm" internet ortamında da paylaşım rekorları kırıyor. Son bir hafta içerisinde sadece Youtube'a binlerce kez yüklenen türkü için hazırlanan video kliplerin büyük bölümünün kahramanları ise Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, tanklara karşı duran halk ve darbe emrine karşı gelen Mehmetçikler.

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Demokrasi türküsü: Ölürüm Türkiye’m

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber