Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 16 Eylül 2016 - 10:48 Yorum: 0

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal:

Demokrat Parti Kayseri il Başkanı İsmet Özbakkal, Adnan Menderes'i 55. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnet ile andıklarını bildirdi.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı İsmet Özbakkal:

Demokrat Parti Kayseri il Başkanı İsmet Özbakkal, Adnan Menderes'i 55. ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnet ile andıklarını bildirdi.

Demokrat Parti Kayseri İl Başkanı Özbakkal, "Seni unutamadık demokrasinin mimarı. Milletin temsilcisi, seni değil demokrasiyi astılar, nur içinde yat" dedi.

"Demokrat Parti (DP) olarak bu darbelerden çok çektik. Türkiye Cumhuriyetinde ilk darba Demokrat Partiye yapılmış ve bu kanlı, insanlık dışı, Cumhuriyet, Hukuk ve Demokrasi düşmanı cunta tarafından Partimizin Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı Başvekili Adnan MENDERES 27 Mayısçılarca alçakça idam edilmiştir" diyen Özbakkal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Demokrasi şehitleri merhum Başvekil Adnan Menderes, merhum Maliye Bakanı Hasan Polatkan, merhum Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile merhum İçişleri Bakanı Namık Gedik ve ebediyete intikal etmiştir.

Ölüm: 17 Eylül 1961, İmralı Adası.

Ali Adnan Ertekin Menderes (1899, Aydın - 17 Eylül 1961, Bursa), 1950-60 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığını yapmış, İstiklal Madalyası sahibi Türk siyasetçi, devlet adamı ve hukukçu. Başbakanlık görevini 1950-1960 yılları arasında sürdürmüştür. Demokrat Parti'nin (DP) kurucuları arasında yer almıştır ve 1950-1960 yılları arasında genel başkanlık görevini üstlenmiştir. 27 Mayıs darbesi'nin ardından, 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen[1] tek Türkiye Başbakanıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi 1990 yılında çıkardığı yasayla, Menderes ve onunla beraber idam edilenlere itibarlarını iade etmiştir.

Tarihimizde kara gün olan 17 eylül 1961. 15 temmuz 2016 da bir daha yaşatılmak istendi,.Allah bir daha böyle acı günler göstermesin.

Türkiye cumhuriyeti hür milli iradenin seçimiyle yönetilsin.

İktidara geldiğinde ilk işi ezanı aslına çevirmek olan baş vekilimiz hizmetlerini saymakla bitmez Allah rahmet eylesin,sevgi ve saygıyla anıyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber