Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 21 Kasım 2014 - 19:28 Yorum: 0

Demre Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Yüksekokulumuz tamamlandığında burada 600 gencimiz eğitim görecek ve turizm sektöründe de yetişmiş eleman olarak çok önemli bir açık kapanacak"

Demre Meslek Yüksekokulunun temeli atıldı

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Demre Meslek Yüksekokulu'nun temeli, düzenlenen törenle atıldı.

Akdeniz Üniversitesi, Demre Belediyesi ile Demre Eğitim ve Hizmet Vakfı tarafından yaptırılacak yüksekokulun temel atma törenine Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Türel, üniversitelerin sadece eğitimli gençler yetiştirmediğini, aynı zamanda bulundukları bölgelerde önemli bir ekonomik ve sosyal kalkınma imkanı da sunduğunu söyledi. Türel, "Yüksekokulumuz tamamlandığında burada 600 gencimiz eğitim görecek ve turizm sektöründe de yetişmiş eleman olarak çok önemli bir açık kapanacak" dedi.

Kurtcephe ise Demre'de üniversitelerine bağlı bir yüksekokulun temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Akdeniz Üniversitesinin son yıllarda büyük atılımlar yaptığını ifade eden Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin günümüzde 60 bin 211 öğrencisi, 7 enstitüsü, 20 fakültesi, 15 meslek yüksekokulu, 6 yüksekokulu ve bir konservatuvarı olduğunu belirtti. Kurtcephe, "Alanya'da 5 bin 200 öğrencimiz var. Bugün Alanya'da şubat ayında kurulup eylül ayında öğrenci alan tek tıp fakültesi bize ait oldu. Serik'te 14 bin metrekarelik binamız hizmete girdi. Orada da mimarlık fakültesi açacağız. Demre'de de meslek yüksekokulumuz faaliyete geçecek" diye konuştu.

Kaymakam Karaman da yüksekokul projesi için çok çalıştıklarını kaydetti. Demre'nin kabuk değiştiren ve geleceğe güvenle bakan bir ilçe olduğunu ifade eden Karaman, "Demre'nin gelişmesi ve değişmesi adına herkesin üzerine düşeni yapacağını ümit ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar butona basarak yüksekokulun temelini attı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber