Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 11:18 Yorum: 0

Deniz kabukları geçim kaynakları oldu

Mersin'de, sahilden toplanan deniz kabuklarının boyanıp ipe dizilmesiyle hazırlanan süs eşyaları, 15 ila 75 liradan alıcı buluyor

Deniz kabukları geçim kaynakları oldu

MERSİN (AA) - Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Mersin'de, sahilden toplanan deniz kabuklarının boyanıp ipe dizilmesiyle hazırlanan süs eşyaları, 15 ila 75 liradan satılıyor.

Uzunluğu 321 kilometreyi bulan Mersin sahili, deniz kabuklarıyla yöre halkına gelir sağlama imkanı sunuyor.

Belirli saatlerde deniz kıyısına inen Silifkeliler, topladıkları deniz kabuklarını temizledikten sonra kolye, bileklik ve süs eşyası yapımında kullanıyor.

Hazırladıkları ürünleri, Cennet ve Cehennem Obruğu ile Astım Mağarası gibi turistik yerlere kurdukları tezgahta satan yöre halkı, kazançlarıyla evlerini geçindiriyor.

- Eşi topluyor, kendisi işliyor

Eşi Rukiye Ünlü'nün topladığı deniz kabuklarından süs eşyaları yapan Osman Ünlü, AA muhabirine, turistlerin deniz kabuklarından yapılan ürünlere ilgi gösterdiğini söyledi.

Ünlü, toplaması ve işlemesi zor deniz kabuklarının kendileri için en büyük gelir kaynaklarından olduğunu belirterek, "Ürünleri, beldemizdeki turistik yerlerde kurduğumuz stantlarda 15 ila 75 liradan satıyoruz. Turistler, el emeği ürünlerimize rağbet gösteriyor. Bu durum da bizleri mutlu ediyor "dedi.

Yaz sezonunda daha çok satış yaptıklarını kaydeden Ünlü, turistlerin isteği doğrultusunda deniz kabuklarından farklı ürünler de yaptıklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber