Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 29 Ocak 2015 - 11:43 Yorum: 0

Denizci ailesinin "umutsuz" bekleyişi

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında yaklaşık bir ay önce iki kargo gemisinin çarpışması sonucu batan Türk gemisinin kaybolan çarkçısı Yiğit Küçükbıyık'ın ailesinin bekleyişi sürüyor

Denizci ailesinin 'umutsuz' bekleyişi

UŞAK (AA) - İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında yaklaşık bir ay önce iki kargo gemisinin çarpışması sonucu batan Türk gemisinin kaybolan personeli (çarkçısı) Yiğit Küçükbıyık'ın ailesinin bekleyişi sürüyor.

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde yaşayan Küçükbıyık'ın eşi Şengül Küçükbıyık AA muhabirine, yaptığı açıklamada, sekiz yaşındaki kızı ile haber beklediklerini, eşinin hayatta olduğuna inanmak istediklerini ancak umutlarının her geçen gün azaldığını belirtti.

Kazanın üzerinden 32 gün geçmesine rağmen hala bulunamamasının düşündürücü olduğunu söyleyen Küçükbıyık, İtalyan makamlarının arama kurtarma çalışmalarına son verdiğini düşündüklerini ifade etti.

İtalya'nın Türk arama kurtarma ekiplerinin kendi sularında arama-kurtarma çalışması yapmasına izin vermediği söyleyen Küçükbıyık, şunları söyledi:

"Ben eşimi istiyorum, kızımın babasını istiyorum. Sağ kurtulma umudu yok diyorlar ben buna inanmak istemiyorum. Gözümüz yolda bekliyorum. Türkiye'den arama kurtarma ekiplerinin bölgeye gitmesi gerekli, İtalya buna izin versin. Madem onlar aramıyor Türkiye arasın. Eşim yaşamını yitirdi ise bu topraklara gömülmesi gerekiyor, onun vatanı burası. Büyüklerimizden yardım istiyorum. Lütfen eşimi bana getirsinler, sağ yada ölü." 

- "Bize oğlumuzu getirsinler"

Kayıp denizcinin babası Şaban Küçükbıyık ise ilgisizlikten yakındı. Kazayla ilgili soruşturmanın başlatıldığını ancak halen kayıp iki Türk denizcisinin bulunamadığına işaret eden Şaban Küçükbıyık, "Cumhurbaşkanımızdan, başbakanımızdan, dış işleri bakanımızdan yardım istiyorum. Bize oğlumuzu getirsinler. Biz her gün ölüyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, kimse açıklama yapmıyor. İtalyan gemisi Türkiye'de kaza yapsa idi  böyle mi olurdu? Kayıp denizciler Türk olduğu için İtalya gerekli özeni göstermiyor" diye konuştu.

Anne Gülhanım Küçükbıyık da, her gün dua ettiğini belirterek, "Oğlum sağ ise bulsunlar, öldüyse cenazesini bana getirsinler. Devletimizden büyüklerimizden sadece bunu istiyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.

- Olay

İtalya'nın Ravenna limanı açıklarında 28 Aralık 2014'te meydana gelen kazada Belize bandıralı "Lady Aziza" isimli gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinde bulunan 11 kişiden beşi kurtulmuştu. İlk günlerde kazada iki kişinin öldüğü açıklanmıştı. Zeynel Üstün ve Bayram Arslan'ın cesetlerine ulaşılmasıyla bu sayı dörde çıktı. Kayıp gemi personelinden Melih Erek ve Yiğit Küçükbıyık'tan ise henüz haber yok. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber