Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 26 Ekim 2016 - 18:43 Yorum: 0

Denizci ve balıkçılar deniz patlıcanlarının toplanmasını istemiyor

Deniz patlıcanı toplanmasının 1 Kasım tarihinden itibaren serbest bırakılmasına Çeşmeli denizciler ve balıkçılar tepki gösterdi.

Denizci ve balıkçılar deniz patlıcanlarının toplanmasını istemiyor

Deniz patlıcanı toplanmasının 1 Kasım tarihinden itibaren serbest bırakılmasına Çeşmeli denizciler ve balıkçılar tepki gösterdi.

Çeşme'de bir araya gelen çok sayıda kişi, denizlerde kirliliğe yol açacağı gerekçesiyle deniz patlıcanı toplamanın serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Çeşme Denizciler Derneği Başkanı İsmail Porsuk, deniz patlıcanının toplanmasına izin verilmesiyle denizin ekolojik dengesinin bozulacağını vurguladı. Porsuk, "Deniz patlıcanı canlısı, hayatı boyunca tek başına 150 ton deniz kumunu temizleyebiliyor. Deniz kumu içindeki bütün organizmaları, bakterileri yiyerek deniz dibinin kirlenmesine engel oluyor. Bu kadar yararlı olan bu deniz canlısının toplanmasıyla, deniz dibindeki organizmalar ve bakteriler artacak. Bu da deniz kirliliğine neden olacak. Bizler ekmek paramızı denizden kazanıyoruz. Çeşme'de deniz olmazsa turizm de biter. Bizler Çeşmemizi ve denizimizi korumaya çalışıyoruz. Deniz patlıcanlarının toplanmasını engellemek istiyoruz. Çeşme körfezi içerisinde deniz patlıcanı toplama izninin kaldırılmasını talep ediyoruz. Eşek Adasının arka tarafında Karaburun'a kadar geniş bir bölge var. O bölgede kıyıda hiçbir yerleşim yeri de yok. O bölgede toplasınlar. Ama deniz patlıcanı toplayıcıları, ulaşım kolay olduğu için Çeşme Körfezini tercih ediyorlar" diye konuştu.

CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran da, "Deniz patlıcanının toplanmasının serbest bırakılması, açıkçası bizleri şaşırtmadı. Çünkü biz, Çeşme'ye bir yumruk daha nereden gelecek diye bekliyorduk. Sıra deniz patlıcanındaymış. Rüzgar enerjileri, taş ocakları, balık çiftliklerinden sonra şimdi de denizde, biyolojik dengenin sağlanmasında büyük etken olan, organik bir temizlik unsuru olan deniz patlıcanının toplanması, 1 Kasım itibariyle Ildır'daki arkeolojik sit alanı hariç serbest bırakılıyor" dedi.

İmza kampanyasının da başlatacağının belirtilmesinin ardından açıklama sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber