Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 19:48 Yorum: 0

Denizden topladıkları atıklardan elbise yaptılar

Bodrum bir grup, denizdeki kirliliğe dikkati çekmek için denizden çıkardıkları naylon, pet şişe, radyo, bez gibi atıklardan elbise yaptı

Denizden topladıkları atıklardan elbise yaptılar

MUĞLA (AA) - Bodrum'da deniz kirliliğine dikkat çekmek isteyen bir grup, denizden çıkardıkları atıklarla yaptıkları elbiseyle ilçe sokaklarını gezdi.

Kumbahçe sahilinde toplanan ve kendilerine "İnaf gari" temizlik hareketi adını veren grup, dalgıçlar yardımıyla deniz dibi temizliği yaptı. Denizden çıkartılan halı, boru, silikon tabancısı, pet şişe, radyo, balıkçı ağı, motosiklet tekeri gibi atıkları kıyıya çıkartan grup, daha sonra atıklardan ipler yardımıyla elbise yaptı. 

Yaptıkları elbiselerle Barlar Sokağı, Bodrum Kalesi, Neyzen Tevvik Caddesi'nde "Denizleri yok etmek geleceğimizi yok etmektir", "Denizleri sizler olmadan temizleyemeyiz" yazılı pankartlarla tur atan grup, etkinliklerini Milta Marina önünde sonlandırdı. 

Yönetmen Harun Özakıncı, grup adına yaptığı açıklamada, insanları denizi temizleme konusunda daha duyarlı olmaya çağırdıklarını söyledi. 

Ellerinden geldiği kadar denizi temizlemeye çalıştıklarını ifade eden Özakıncı, "Bu defile 'İnaf gari' temizlik hareketinin sokak defilesi ayağı. Denizden çıkan atıklarla elbiseler yapıp insanlara bunu gösterdik. İnsanların denize karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber