Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ağustos 2016 - 16:53 Yorum: 0

Denizköylüler minibüs istiyor

Didim'de Denizköy Mahallesinde kendilerine ait 09 D 3116 plakalı aracın Büyükşehir yasası gereği ellerinden alınması sonrasında Didim'e ulaşmakta zorluk...

Denizköylüler minibüs istiyor

Didim'de Denizköy Mahallesinde kendilerine ait 09 D 3116 plakalı aracın Büyükşehir yasası gereği ellerinden alınması sonrasında Didim'e ulaşmakta zorluk çekmeye başladı.

Didim'de Denizköy Mahallesi sakinlerinin bir kısmı köylerine dolmuşların hizmet vermesini istiyor. Konuyla ilgili olarak 9 Haziran günü Kaymakamlığa verdikleri yeni güzergâh belirlenmesiyle ilgili dilekçelerine geçtiğimiz günlerde cevap verildiğini belirten Köy sakinlerinden Yusuf Yıldız güzergahın köyden geçtiği söylenmesine rağmen köylüler olarak verilen cevabın doğru olmadığını ileri sürdü.

Güzergâhın yeni yapılan yoldan ve köyden 1 km kadar uzakta geçtiğini, ifade eden Yıldız "Eskiden dolmuşlar köyün içine kadar girip hizmet veriyordu. BŞB yasasından sonra köyde imece usulü aldığımız araç Belediyeye devredildi. Bu nedenle araçsız kaldık. Öte yandan da köyün alt kısmına yeni yol açılmasından dolayı dolmuşlar köyümüze girmez oldu. Bu sıkıntılı bir süreç; konuyla ilgili Kaymakamlığa dilekçe yazdık. Kaymakamlıkta Aydın BŞB'ye konuyu biletti. Konuyla ilgili bize verilen dilekçenin cevabında SS 278 no'lu Söke-Akbük-Akyeniköy Kooperatifine bağlı araçların 15 dakikada bir köyümüzden geçtiği söylenmiş olmasına rağmen hizmet verdikleri ve yolcu indirdikleri yer köyümüzden uzakta ve şehirlerarası yolun diğer tarafında kalıyor. Bu durum bizi zora sokuyor. Bu durumda yaşanabilecek bir kaza riski geri dönülmez üzüntüler yaratabilir. Bu sorunun çözülmesi için gerekli mercilerin adım atılmasını istiyoruz" dedi.

Denizköylüler minibüs istiyor

Denizköylüler minibüs istiyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber