Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 05 Eylül 2016 - 13:25 Yorum: 0

Denizli Büyükşehir’den, 14 ilçeye tohum eleme makinesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi amacıyla 14 ilçenin Ziraat Odası'na 17 adet tohum eleme makinesi...

Denizli Büyükşehir’den, 14 ilçeye tohum eleme makinesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal alanda yaşayan vatandaşların desteklenmesi amacıyla 14 ilçenin Ziraat Odası'na 17 adet tohum eleme makinesi (selektör) hibe edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal alanda üretimin desteklenmesi amacıyla 14 ilçede üreticilerin ihtiyaç duyduğu 17 adet tohum eleme makinesinin teslim töreni gerçekleştirildi. Saatte 300 kilo tohum eleme kapasitesine sahip makinenin maliyetinin ise 25 bin TL olduğu belirtildi.

Adalet Mahallesi'ndeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda yapılan törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve diğer ilçe belediye başkanları katıldı.

Başkan Zolan, "Denizli, 31 Mart 2014 tarihinde büyükşehir sistemiyle tanıştı. Büyükşehir sistemiyle artık tarıma da belediyenin destek olması, onların sorunlarıyla da ilgilenmesi noktasında da bize imkanlar sunuldu. O kuruluş anından itibaren bu sistemi artık tüm insanlarımıza hizmet hale getirdik. Tarımımızla vatandaşlarımızı yerinde mutlu etmek, daha fazla üretmelerine katkı sağlamak, daha kaliteli üretmelerine vesile olmak, aracı olmak adına ihtiyaç duydukları ve ortak kullanım anlamında ihtiyacı bulunan, makineleri veya sulamayla ilgili su borularını ve bundan sonra tüm orta ihtiyaçları karşılama anlamında ortak bir yürüyüş başlattık. Şükürler olsun güzel bir yürüyüş oluyor ve bugüne kadar tarımsal sulamada 50 kilometre boruyu değişik ilçelerimizde dağıttık. İnşallah o sulama borularıyla arazilerimiz suyla buluşacak, daha fazla ürün, daha çeşitli ürün üretilecek. Bugün de bir ilki başlatıyoruz, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu tohum eleme makinelerini ziraat odalarına hibe ediyoruz. İnşallah ziraat odalarımız da vatandaşlarımızla beraber, ihtiyaç duyulan o kaliteli tohum, arındırılmış tohum, artık gidip parasıyla değil, yüksek ücretle değil kendi odasının yaptığı çalışma ile elde eder hale gelecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber