Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Eylül 2016 - 12:43 Yorum: 0

Denizli Milletvekili Tin, emeklilik bekleyen Bağ-Kur’lulara bilgi verdi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, emeklilik bekleyen Bağ-Kur'lulara yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Denizli Milletvekili Tin, emeklilik bekleyen Bağ-Kur’lulara bilgi verdi

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, emeklilik bekleyen Bağ-Kur'lulara yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Partisinin Pamukkale İlçe Teşkilatı toplantısında emeklilik bekleyen Bağ-Kur'larla ilgili konuşan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, toplantıda yapılan düzenleme ile Bağ-Kur'a prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara düzenlemeyle az ödeme ve uzun vadeli taksit kolaylığı sağlandığını belirtti.

Düzenlemeye ilişkin açıklamalarını sürdüren Tin "Yürürlüğe giren af yasasıyla prim borçlarını yapılandırabilecekler. Bağ-Kur'lular 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu daha az ödemeyle ve düşük faizli kredi imkânlarıyla ödeyerek prim, yaş ve yıl şartlarını tamamladığında hemen emekli olacak" dedi.

Primde ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyeceğini hatırlatan Tin, "Sosyal Güvenlik Kurumuna Ekim ayı sonuna kadar yapılandırma için müracaat edilmesi halinde prim borçları yapılandırma kapsamında yeniden hesaplanacak. ancak gecikme zammı ile faizi silinecek, bunun yerine yurt içi enflasyon oranları esas alınarak belirlenen tutar ödenecek. Prim borçları azalacak ve peşin ödemede ise gecikme zammının yüzde 75'i silinecek. SGK'nın yaptığı protokol çerçevesinde prim borcunu yapılandırma kapsamında ödemek isteyenlere Ziraat bankası üzerinden her hangi bir teminat alınmadan kredi imkânı sağlanacak. Ödeme için maaştan kesilecek olan tutar, kredi tutarına ve vadesine göre değişecek. Emeklilik için şartları taşıyanlardan peşin ödeyenler hemen emekli olacak" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber