Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 24 Nisan 2014 - 18:18 Yorum: 0

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer:

"Gelişmiş ülkelerdeki krizler tamamen kontrol altına alınmış ve büyüme sürecine yavaş da olsa geçilmiştir"

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer:

DENİZLİ (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, gelişmiş ülkelerdeki ekonomik krizlerin tamamen kontrol altına alındığını ve büyüme sürecine yavaş da olsa geçildiğini bildirdi.

Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası nisan ayı meclis toplantısındaki konuşmasında, son yıllardaki gergin ve belirsiz ekonomik koşulların ortadan kalktığını, yaygın iyimserlik ortamının küresel ekonomiye hakim olmaya başladığının görüldüğünü söyledi.

IMF raporlarına göre dünya ekonomisindeki büyümenin 2014 yılında yüzde 3,7, 2015 yılında ise yüzde 3,9 civarında olacağının tahmin edildiğini belirten Özer, şunları kaydetti:

"Gelişmiş ülkelerdeki krizler tamamen kontrol altına alınmış ve büyüme sürecine yavaş da olsa geçilmiştir. Uluslararası sermaye piyasalarında gelişmekte olan ülkelerden sermaye çıkışları olacağı yönündeki olumsuz beklentilerin, beklendiği kadar büyük ve hızlı olmayacağı anlaşılmıştır. Çünkü ABD'deki parasal genişlemenin yavaşlamasının, beklendiği kadar olumsuzluk meydana getirmeyeceği görülmüştür. Hem FED Başkanının konuşmalarındaki esneklik hem de diğer merkez bankalarının parasal genişleme politikaları, uluslararası piyasalarda bahar havası oluşturmuştur."

Özer, Avrupa Merkez Bankası Başkanı'nın 1 trilyon avroluk genişleme yapabileceğini açıklamasının, piyasalarda iyimser senaryoların etkin olmasına yol açtığını ifade ederek, "Kısacası Türkiye ve benzeri ülkeler için ucuz ve bol dış kaynak döneminin tamamen kapanmayacağı, anlaşılmaktadır" dedi.

Türkiye ekonomisinin, 2013 yılında daha düşük olan beklentilerin aksine yüzde 4 oranında büyümesinin, piyasalara olumlu hava getirdiğini dile getiren Özer, "Seçim sonrası döviz kurları bir miktar gerileyerek, istikrar kazanmaya başlamıştır. Gösterge faiz oranının yüzde 9,5 civarına gerilemesi ve işsizlik oranındaki hafif düşme, pozitif gelişmeler arasında sayılabilir. Enflasyon oranının hedeflerden daha yüksek çıkması ve bu eğilimin haziran ayına kadar süreceği beklentisi, dikkatle izlenmesi gereken olumsuzluk olarak söylenebilir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber