Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Eylül 2014 - 19:13 Yorum: 0

Denizli'de 3 bin öğrenciye eğitim yardımı

Büyükşehir Belediyesi, lisede öğrenim gören 3 bin öğrenciye ayda 60 lira öğrenim yardımı yapacak

Denizli'de 3 bin öğrenciye eğitim yardımı

DENİZLİ (AA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında lisede öğrenim gören 3 bin öğrenciye ayda 60 lira öğrenim yardımı yapacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı üçüncü birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında toplandı. Toplantıda, belediyenin lise öğrencilerine her yıl verdiği maddi yardımların miktarı ve kaç öğrenciye yardım yapılacağı görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, yıllardır başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan çok sayıda öğrenciye eğitim yardımı yaptıklarını, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Özellikle ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkmanın en büyük hedeflerinden olduğunu dile getiren Zolan, şöyle konuştu:

"Eğitime verilen katkı olağanüstü artılarla geri dönüş sağlar ve geleceğe yatırımdır. Bu noktada biz bu yıl 3 bin çocuğumuzu destekleyeceğiz. 2004 yılında 400 ile başlayan bu sayının gelecek yıllarda artırılması için çalışacağız. Hedefimiz 2019 yılında 5 bin öğrenciye eğitim yardımı sağlamak. İlçe belediye başkanlarının da kendi bütçeleri doğrultusunda eğitime destek vermelerini istiyoruz. Daha önce üniversite öğrencilerimize de burs veriyorduk. Tabii orada arzu etmediğimiz bir sonuç oldu. Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bir siyasi partinin başvurusu sonucu üniversite öğrencilerimize verilen burs verilemez hale geldi. Ancak lise düzeyinde desteklerimizi sürdürüyoruz."

Eğitim yardımı için kriterlerinin olduğunu dile getiren Zolan, "En çok ihtiyaç sahibinden başlayarak sıralama yapacağız. Bu yardımı hak eden birisi varken hak etmeyen birisine verirsek bunun vebalini ödeyemeyiz" dedi.

Toplantıda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 3 bin lise öğrencisine Eylül ve Haziran ayları içerisinde her ay 60 lira öğrenim yardımı verilmesi kararlaştırıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber