Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 27 Eylül 2016 - 12:58 Yorum: 0

Denizli’de PKK/KCK soruşturması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarından HDP Denizli...

Denizli’de PKK/KCK soruşturması

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarından HDP Denizli İl Eş başkanı N.E. ve Merkezefendi İlçe Eş Başkanı R.S.'nin de bulunduğu 23 kişiye "Silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapmak, örgüt adına suç işlemek, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılmak" gibi suçlamalarla kamu davası açıldı.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, PKK/KCK terör örgütü ve alt oluşumlarına yönelik olarak başlatılan soruşturmalar kapsamında, örgüt mensuplarından elde edilen belge ve bilgiler ışığında örgütün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik 10 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda, örgütün yeni yapılanması DEM¬-GENÇ üyesi 16 kişi gözaltına alınmış, 2 kişi de ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcılığınca serbest bırakılmıştı.

Yürütülen soruşturma sonucunda, terör örgütü yapılanmasına yönelik olarak HDP Denizli İl Eş Başkanı N.E. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma ve terör örgütü propagandası yapma", Merkezefendi ilçe Eş Başkanı R.S. hakkında "Terör Örgütü Propagandası Yapma"suçundan Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Açıklamada şüpheliler, M.D., M.Y., M.K., Y.K., M.E., V.D., A.F.Ü, Ü.E., F.K., D.K., F.Ç., F.T., S.Y., A.S.A., S.Ç., S.Ö., M.E.A., Z.E., M.D., A.E. ve F.İ. olmak üzere toplamda 21 kişi aynı davada "silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. Maddede belirtilen aletlerle katılmak, görevi yaptırmamak için direnmek, kamu malına zarar vermek, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak veya el değiştirmek" suçlarından yargılanacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber