Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ekim 2016 - 13:48 Yorum: 0

Denizli’de üretilen rekortmen domatesler Gürcistan’a gitti

Denizli'nin Çal ilçesinde bu yıl başlatılan yayla seracılığı kapsamında üretilen ve 600 grama kadar ağırlığa ulaşan Torry cinsi domatesler Gürcistan'a...

Denizli’de üretilen rekortmen domatesler Gürcistan’a gitti

Denizli'nin Çal ilçesinde bu yıl başlatılan yayla seracılığı kapsamında üretilen ve 600 grama kadar ağırlığa ulaşan Torry cinsi domatesler Gürcistan'a ihraç edildi. Bir serada yetiştirilen domatesin tanesi 600 gram ağırlığa ulaştı.

Çal Belediyesi ve Çal Ziraat Odası'nın öncülüğünde bu yıl bölgeye kurulan seraların ilk domates ürünlerinin ihracata gitmesi büyük sevinç yaşattı. İlk hasadı Rusya'ya gönderilen Çal domatesleri, ardından Suudi Arabistan ve Katar pazarına da girdi. İhracatçı bir firma, rekoltesi rekor kıran son dönem domatesleri Gürcistan'a ihraç ederek yeni pazarlarda bulmaya devam ediyor. Domates hasadının son dönemlerinde üretilen domateslerin ağırlıkları rekor kırarak, ortalama 160-180 gram olan Torry cinsi domatesin tanesi 600 gram ağırlığa kadar ulaştı.

Gürcistan'a giden TIR'ı uğurlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, "Kısa sürede büyük işler başardık. Başta üreticilerimiz olmak üzere Çal Ziraat Odası yönetim kuruluna, bu projeye emek veren Çal Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Domates fideleri geçtiğimiz mayıs ayında toprakla buluştu. Bu kadar kısa sürede iç ve dış piyasada aranan ürün oldu. Çal domatesi artık bir markadır. Gelecek yıllarda sera sayısı artacak ve biz Çal'a tersine göçü başarmak için en somut ve en önemli adımı atmış olacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber