Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 12:23 Yorum: 0

Denizli'deki balon kazası

Denizli Valisi Kocatepe: "Ameliyat gerektiren iki hasta kendi ülkelerinde ameliyat olmak istedi, o nedenle bütün hastalarımızı bugün uçakla ülkelerine göndereceğiz"

Denizli'deki balon kazası

DENİZLİ (AA) - Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Pamukkale ilçesinde, sıcak hava balonunun inişi sırasında yaralanan 12 Güney Koreli turistin, sağlık durumlarının iyi olduğunu, küçük kırıkları nedeniyle ameliyat olmaları gereken 2 kişinin de ülkelerinde tedavi olmak istemeleri nedeniyle tüm yaralıların bugün itibarıyla taburcu edilerek uçakla Güney Kore'ye gönderileceğini bildirdi.  

Kocatepe, Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Nevzat Köse ile bindikleri sıcak hava balonunun inişi sırasında yaralanan Güney Koreli turistleri, tedavi gördükleri özel hastanede ziyaret etti. 

Yaralı turistleri tek tek odalarında ziyaret ederek, karanfil veren Kocatepe, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. 

Kocatepe, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir kaza yaşandığını ve bir daha ki sefere Güney Koreli turistleri Denizli'de daha iyi şekilde ağırlamak istediklerini ifade etti. 

Yaralıların tümüyle görüştüğün ve durumlarının iyi olduğunu, hiçbirinin kaza nedeniyle ciddi sağlık sorunu yaşamadığını dile getiren Kocatepe, şunları kaydetti: 

"Yaralılardan sadece ikisinin ayaklarında küçük kırıklar var ama hayati tehlike söz konusu değil. Diğerlerinde de küçük travmalar mevcut. Ameliyat gerektiren iki hasta kendi ülkelerinde ameliyat olmak istedi, o nedenle bütün hastalarımızı bugün uçakla ülkelerine göndereceğiz. Üzücü bir kaza. Sonuç itibariyle hayati bir tehlike olmaması, yaralanma olmaması nedeniyle bir yerde teselli buluyoruz. İnşallah bu tür kazaları bir daha yaşamayız." 

- Hava değişimi nedeniyle sert iniş 

THK Gökçen Havacılık Pamukkale Balon İşletme Müdür Yardımcısı Köse de  yaşanan olayın bir kaza olmadığını savunarak, olayın ani hava değişimi nedeniyle sert inişten kaynaklandığını söyledi. 

Pilotun yaşanan hava koşulu karşısında tüm önlemleri alarak, olayı en hafif şekilde atlatacak şekilde inişi gerçekleştirdiğini ifade eden Köse, "Çok şükür hiç bir misafirimizde hayati tehlike yoktur. Balon havada yaklaşık 1 saat kaldıktan sonra havadaki ani değişim nedeniyle istenmeyen bir bölgeye gitmiş ve pilotumuz inilebilecek en uygun yere, en rahat bir şekilde iniş yaptırmıştır" diye konuştu. 

- Yaralı turistlerin isimleri açıklandı 

Bu arada, olayda yaralanan turistelrin isimleri, "Maeng Gabsoon, Lee Jin Young, Park Eunhye, Choung Hoegyoung, Hong Myeongsun, Jeon Hyunsook, Lee Mikyung, Lee Younmin, Jeon Oksu, Lee Kumja, Kim Heesun, Choı Pil Soung" olarak açıklandı.

Pamukkale'den dün 12 Güney Koreli yolcusuyla havalanan Türk Hava Kurumu'na bağlı Gökçen Havacılık'a ait sıcak hava balonu, Güzelpınar Mahallesi semalarında şiddetli rüzgar çıktığı için inişe geçmiş, iniş sırasında balon 15 metre sürüklenmiş ve bir tarlaya devrilmesi sonucu içindeki 12 Güney Koreli turist yaralanmıştı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber