Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 27 Şubat 2017 - 15:23 Yorum: 0

Denizli’deki FETÖ/PDY’den yargılanan iş adamlarının savunmaları alınmaya başlandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Denizli finans ayağı olduğu iddiasıyla gözaltına...

Denizli’deki FETÖ/PDY’den yargılanan iş adamlarının savunmaları alınmaya başlandı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün Denizli finans ayağı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Denizli Ticaret Odası eski Başkanı Necdet Ö. ve Denizli Kızılay eski Başkanı Habib Y.'nin de bulunduğu 39'u tutuklu, 67 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Denizli'de FETÖ/PDY'nin finans ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 39'u tutuklu, 67 sanık iş adamının yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. EGS Kültür ve Kongre Merkezi'nde bulunan 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları alındı. Sanıkların kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, Denizli Kızılay eski Başkanı Habib Y. "İlin en önemli adamıdır" sözünün yanlış olduğunu, bunun sehven yazıldığını ifade etti.

İlk olarak, Denizli'de örgütün önemli adamlarından olduğu iddia edilen Habib Y., yaklaşık 2 buçuk saat savunma yaptı. Gizli tanığın kendisi hakkında verdiği, "Denizli'deki toplantıları organize eden mütevelli heyetinden olduğu" iddialarını reddeden Habib Y., kendisine yöneltilen terör örgütüne üye suçlamasını kabul etmediğini kaydetti. Savunmasında, 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğini, darbe girişimi gecesi Gökçeada'da olduğunu, tutuklanmadan önce, tutuklanma haberini televizyonlardan öğrendiğini kaydetti.

Savunmasının devamında Habib Y., "Kendim gelip teslim oldum. 2007'den beri Kızılay şube başkanıyım. İddianamede geçtiği üzere Denizli İş Adamları Derneğine (DİAD) başvurum olmadı ve üye değilim. Gizli tanık Battal'ın ifadesinde adım geçmemektedir. DİAD'a üye olmamama rağmen dernekten beni aradılar ve aidat borcum olduğunu söyleyip icra göndereceklerini söylediler. Bank Asya konusunda ise kredi kartım vardı. Otoban girişlerinde okutulduğu için avantajlı olmasından dolayı kabul ettim" savunmasını yaptı.

Savunmasında Zaman Gazetesi aboneliğini hatırlamadığını ileri süren Habib Y., savunmasının devamında şöyle konuştu:

"Her gün 34 gazete alırdım. İddianamede geçen bazı kişilerle bazı otellerde kaldığım doğrudur. Ancak Afyon Güral Otel'de kaldığıma yönelik tespitin sehven yazıldığını düşünüyorum. O otele hiç gitmedim. Ben devlet hiyerarşisini yıpratacak hiçbir olumsuz davranış içinde olmadım. Kimseden emir almam. Aklımı ve vicdanımı satmadım. Memleketin selameti için canımı feda etmem gerekiyorsa yaparım."

Bir avukatın "Anavatan Partisi'nde siyaset yaptığınız dönemde, siyasetçi kimliğiyle cemaat ve dernekleri ziyaret ettiniz mi? sorusuna yönelik cevap veren Habib Y., "Siyasetçi kimliğimle çağrılan birçok yere gittim" dedi.

"15 yıla kadar hapis cezası isteniyor"

Sanıklar hakkında, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, terör örgütüne üye olmak ve finans sağlamak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber