Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Ekim 2014 - 18:43 Yorum: 0

Denizli'den kısa kısa

Tütün üreticileri birlik kuracak

Denizli'den kısa kısa

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin en fazla tütün üretildiği Tavas, Kale ve Beyağaç ilçelerindeki tütün üreticileri "Tütün Birliği" kurulması için çalışma başlattı.

Denizli Tavas Kale Beyağaç Yöresi Çevre Yönetimi Belediyeler Birliği (DETÇEV) Dönem Başkanı olan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla başkanlığında Tavas Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonunda tütün birliği kurulması için toplantı yapıldı. Toplantıya, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ve ilçelerden gelen 97 mahalle muhtarı katıldı

DETÇEV ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, Kale, Tavas ve Beyağaç ilçelerinin en çok yetiştirdiği tarım ürününün tütün olduğunu belirterek, tütüncülerin hakkını alması için yola çıktıklarını ifade etti.

Tütüncülerin birlik olması halinde ürünlerinin daha çok para edeceğinin altını çizen Hayla, "Son beş yıldır tüccarlar üreticilere avans vererek, istediği paraya tütün alıyorlar. Bundan en çok tütüncü mağdur oluyor. Samimi olursak, el ele verirsek bu işte başarılı oluruz. Muhtarlarımız bu konuda tütün üreticilerini aydınlatırsa, tütün birliğinin önemini anlatırlarsa, birliği bir an önce kurarsak, üreticilerimizin sıkıntısı ortadan kalkar. Ben bu konuda her şeyi yapacağım. Tavas, Kale ve Beyağaç belediyeleri olarak tütüncülerimiz için çalışacağız" dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da, Tavas, Kale ve Beyağaç'ın bu havzanın tek bilek ve tek yürek olması gerektiğini dile getirerek, "Bunun ilk temeli 2006 yılında DETÇEV kurulurken atılmış, şimdi de bölgemizin kanayan yarası olan bu sorunu kökünden çözmek için el ele gönül gönüle vermemiz gerekmekte. Biz belediye başkanları tek el ve tek yürek olduk. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olacağız. Onun için bu birliğin önemi zaten belli, ivedilikle bu birlik tesis edilmeli" diye konuştu.

Toplantıda, TAKABEY Tütün Üretici Birliği'nin kurulması çalışmalarının bir an evvel başlatılmasına, 20 Ekim tarihine kadar kurucu üyelerin oluşturulmasına karar verildi.

- Tavas Belediyesi'nden kurban poşeti

Tavas Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçede 20 bin poşet dağıttı.

Tavas Belediyesi'nin ilçe merkezinde 4 yıl önce başlattığı poşet uygulaması ilçeye bağlı mahallelerde devam ediyor. Belediye, ilçe merkezi ve mahallelerde 20 bin poşet dağıttı.

Belediye, poşetlerle birlikte dağıttığı "Lütfen keseceğiniz kurban sakatatlarını sizlere dağıttığımız çöp poşetlerine doldurup, resimdeki gibi bağlayıp bayramın birinci günü en geç saat 12.00'de çöp konteynerlerinin yanına bırakınız" şeklindeki broşürle sakatatların bayramın birinci günü saat 12.00'ye kadar çöp konteynırlarının yanına veya mahallelerde belirlenen yerlere bırakılmasını istedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber