Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 17:23 Yorum: 0

Denizli'den kısa kısa

Pamukkale'de yapılacak semt hastanesinin protokolü imzalandı

Denizli'den kısa kısa

DENİZLİ (AA) - Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yapılacak semt hastanesi için protokol imzalandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan imza töreninde yaptığı konuşmada, Dokuzkavaklar, Aktepe, Karşıyaka, Cumhuriyet, Fatih, Anafartalar, Deliktaş, Sümer, Sevindik, Akhan, Pınarkent gibi mahallelere hitap edecek sağlık kuruluşuna ihtiyaç olduğunu, göreve gelirken söz verdikleri "222 Dev Proje" arasında Semt Hastanesi Projesi'nin de bulunduğunu vurguladı.

Yatırımın gecikmesini istemediklerini ifade eden Zolan, "Belediye meclislerimiz, olağanüstü toplanarak, Semt Hastanesi protokolü için imza yetkisi kararı almıştı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde Denizli'nin sağlıkta dev yatırımlarından birisi olacak Semt Hastanesi Projesi'nin protokolünü imzalıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Dokuzkavaklar Mahallesi'nde tahsis ettiği yaklaşık 3 bin metrekarelik alana yapılacak hastane, bölge halkının yürüme mesafesinde yararlanacağı bir sağlık tesisi olacak" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de, sağlık tesisinin hem Pamukkale ilçesine hem de bu bölgeye yakın olan Merkezefendi ilçesinin diğer mahallelerine de hizmet vereceğini belirterek "O bölgedeki insanlarımızın yürüme mesafesinde bir hastanesi olması, hizmetin ayağa getirilmesi anlamında ciddi bir katkı olacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk de tahsis edilen binayı işleterek vatandaşlara daha iyi hizmet vereceklerini kaydetti.

- Tavas’ta "Evlilik Ormanı" Oluşturuldu

Tavas'ta evlenecek çiftler için belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde "Evliliğini Yaşat, Ağacın Yaşasın" sloganı ile "Evlilik Ormanı" oluşturuldu.

Tavas Belediyesi ve Tavas Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğiyle Atış Poligonu sahasında oluşturulan "Evlilik Ormanı"na ilk fidanı Hatun ve Ali Karan çiftçi dikti.

Fidan dikimi öncesi Karan çiftinin nikahını kıyan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "İki evladımız mutlu anlarında ağaç dikerek güzel bir iş yapıyorlar. Ağaç ve fidan sevgisinin tüm Tavas'a yerleşmesi açısından önemli bir projedir. Bundan sonra her evlenecek olan çift önce fidanını dikecek ardından  belediyemizce nikahı kıyılacaktır. Nikahı kıyılan insanımızın bir dikili ağacı olacaktır" dedi.

Evlenen çifte mutluluklar dileyen Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı da dikilen fidanların ömrünün ortalama 180 ile 200 yıl civarında olduğunu dile getirerek, çiftlere de uzun ömürler diledi. Büyükaçılı, "Benim çiftlere tavsiyem arada bir gelerek fidanlarını sulayarak bakımlarını yapsınlar. Bizler bu konuda talepte bulunan tüm halkımıza yardımcı olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber