Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 01 Ekim 2014 - 15:33 Yorum: 0

Denizli'den yapılan ihracat

TİM Başkan Vekili ve DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: "Ocak-Eylül döneminde birliğimiz tarafından kayda alınan ihracat yüzde 12 oranında artarak 1 milyar 742 milyon dolar oldu"

Denizli'den yapılan ihracat

DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, ocak-eylül döneminde DENİB tarafından kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artarak 1 milyar 742 milyon dolara ulaştığını belirtti. 

Kocasert, yaptığı açıklamada eylül ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Türkiye'nin eylül ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,5 artış ile 13,3 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kocasert, "Eylül ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1'lik artışla 198 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-eylül döneminde Denizli'den yapılan ihracat yüzde 12 oranında artarak 1 milyar 742 milyon dolar oldu. TİM verilerine göre Denizli merkezli firmaların ocak-eylül dönemi ihracatı 2 milyar 440 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu yüzde 8 oranında yükselişe karşılık geliyor. Bu performansla Denizli'nin ve Denizli İhracatçılar Birliği'nin yıl sonu ihracat hedeflerini tutturması bekleniyor" dedi.

Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe dikkati çeken Süleyman Kocasert, ihracatçılar olarak istikrarlı kurdan yana olduklarını ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber