Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı
Yerel 21 Ağustos 2017 - 14:23 Yorum: 0

Denizsiz Ankara’da gemi yürüdü

Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Denizsiz Ankara’da gemi yürüdü

Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür Festivali renkli görüntülerle sona erdi. 10 gün süren ve Türk dünyası ile Anadolu kültürlerini sanatlarını buluşturan festivalin finalinde denizsiz Ankara'da gemi yürütüldü.

Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak'ın , "Fetih... İzler Bırakan': Tarihi Teatral Moda Gösterisi" ilgiyle izlendi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi Etimesgut'ta canlandırıldı. Her türlü detayın düşünüldüğü gösteride özel olarak gemi yapıldı. Gemi Fatih'in karadan gemileri yürüttüğü gibi meydanda, tarihi kostüm giyen mankenlerce yürütüldü. Gemi, yaklaşık 100 bin kişinin arasından Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Türk Beyleri Kent Meydanı'nda ilerledi. Önde mehteran arkasında fetih için karadan yürütülen gemi ve Osmanlı askerleri muhteşem görüntü oluşturdu.

Fetih için gemi yürütülürke, fethin manevi boyutu da unutulmadı. Meydanın dört bir yanında semazenler döndü. Meydanın duvarlarında yeniçeri askerleri bekledi. Hazerfan Ahmet Çelebi sahnesinde mankenler meydanda vatandaşların üzerinde uçuruldu. Tarihi akışa uygun olarak sahnelenen fetih büyük alkış aldı.

Finalde Azerbaycan gecesi de yaşandı. Etimesgut Belediyesi'nin kardeş şehri Şirvan'dan gelen Azeri heyet gösterileriyle festivalde yer aldılar. Dans gösterileri ve Azeri müzikleri büyük beğeni kazandı. Festivalin yalnız Ankara'dan değil, farklı illerden gelen misafirleri de vardı. Festivali 10 gün boyunca 7'den77'ye 1 milyona yakın kişinin ziyaret etti.

Mustafa Sandal da verdiği konserle Ankaralılara müzik ziyafeti sundu. Sanatçı gençlere evlilikle ilgili öğütler vermeyi de ihmal etmedi. Sanatçı, 2 saat boyunca eski ve yeni şarkılarından oluşan geniş repertuarıyla başkentlileri coşturdu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, konser sonrası sanatçıya plaket verdi, ve coşkulu kalabalık önünde özçekim yaptı.

Başkan Demirel, "Nasıl büyük komutan Fatih Sultan , gemileri karadan yürütüp İstanbul'u fethettiyse biz de denizi olmayan Ankara'da gemileri yürüttük. Festivalimize yakışır bir final oldu. Kültürlerimizi sanatlarımızı folklorumuzu sergiledik, kaynaştık, birliğimizi beraberliğimizi pekiştirdik. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Biz de Türk'e ait ne varsa sahip çıkıyoruz. Bütün Türk dünyasını bu festivalli bir araya getiriyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber