Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 16:08 Yorum: 0

Deprem Haftası

JMO Gaziantep Temsilcisi Serindağ: "Doğu Anadolu Fay Zonu sessizliğini korumakta ve enerji birikmekte"

Deprem Haftası

GAZİANTEP (AA) - Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Gaziantep Temsicisi Ali Serindağ, Doğu Anadolu Fay Zonu sessizliğini koruduğunu ve enerji biriktirdiğini savundu.

Serindağ, Deprem Haftası nedeniyle oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye nüfusunun yüzde 70’inin deprem riski altında olduğunu söyledi.

Depremler nedeniyle 1900'lü yılların başından itibaren yaklaşık 100 bin vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade eden Serindağ,  doğa olayı olan depremlerin afete dönüşmesinin doğanın kanunu gibi gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.

Nurdağı ve İslahiye ilçelerinden geçen Doğu Anadolu Fay Zonu'nun bugüne kadar binlerce can kaybına ve madi kayıplara yol açtığını belirten Serindağ, şunları kaydetti:

"Doğu Anadolu Fay Zonu sessizliğini korumakta ve enerji birikmektedir. Üzerinde çok sayıda sismik boşluk bulunan bu fayın değişik kollarının yakın bir gelecekte yıkıcı depremlere kaynaklık etmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle bölgedeki aktif zonların ihmal edilmemesi gerçeği önlemle dikkate alınmalıdır."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber