Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 16:53 Yorum: 0

Deprem Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun'da, "1-7 Mart Deprem Haftası" nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) eğitim programı düzenlendi.Defterdarlık eğitim salonunda düzenlenen programda konuşan...

Deprem Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun'da, "1-7 Mart Deprem Haftası" nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce (AFAD) eğitim programı düzenlendi.

Defterdarlık eğitim salonunda düzenlenen programda konuşan AFAD Müdürü Halil Topatan, amaçlarının deprem konusunda farkındalık oluşturarak, "Afete hazır Türkiye, afete hazır Giresun" anlayışını yaratmak olduğunu söyledi.

Jeolojik ve topoğrafik yapısı nedeniyle Giresun'un sel, su baskını ve heyelan bakımından hassasiyet arz ettiğine dikkat çeken Topatan, "Son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle 19 - 20 Haziran 1990, 21 Temmuz 2007, 22 Temmuz 2009, 22 Kasım 2009, 16 Haziran 2010 ve son olarak 23 Temmuz 2011 tarihlerinde aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskını ve heyelan olayları bölgesel olarak birçok merkez ve ilçelerde yerleşim birimlerini etkilemiştir. Giresun ilinin merkezi 4. derece deprem kuşağı üzerinde yerleşmiştir. İl merkezi ve sahil kesimi deprem riski düşük yerleşime sahip olmasına rağmen toplam alanın yaklaşık yüzde 42'sini oluşturan, Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçeleri Kuzey Anadolu Fay Zonu (KAFZ) üzerinde bulunduğundan dolayı 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer almaktadır. 1939 ve 1992 Erzincan depremlerinden 1. derece deprem kuşağı üzerinde yer alan 3 ilçemiz fazlasıyla etkilenmiştir" dedi.

Topatan, 2009 yılında kurulan Giresun AFAD Müdürlüğünün geçen 5 yılda çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte, AFAD müdürlüğünce arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç ve malzemelerden oluşan sergi açıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber