Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Mart 2015 - 11:23 Yorum: 0

Deprem Haftası

KÜTAHYA (AA) - Simav ilçesinde, Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Afete Hazır Okul" modülü uygulamaları yapıldı.Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibinden Müge Çetin...

Deprem Haftası

KÜTAHYA (AA) - Simav ilçesinde, Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Afete Hazır Okul" modülü uygulamaları yapıldı.

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekibinden Müge Çetin Cumhuriyet Anadolu Lisesinde yapılan uygulamadan sonra yaptığı konuşmada, bu planın Türkiye genelinde uygulanması düşünüldüğünü söyledi.

"Afete Hazır Okul", "Afete Hazır Birey ve Aile" modüllerinin Kütahya merkezden sonra Simav başta olmak üzere diğer ilçelerde de uygulandığını belirten Çetin, "Okullarda verilen afet eğitimlerinin ders sırasında, olası bir deprem karşısında neler yapılması gerektiği konusunda okuldaki tüm kişilerin bilinçlendirilmesi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Depremde ilk yapılacak hareket ve tedbirler konusunda da öğrencilere uygulama yaptıran Çetin, daha sonra tüm öğrencilerin katıldığı okuldan tahliye uygulamasını gerçekleştirdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber