Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 24 Mart 2018 - 12:08 Yorum: 0

Deprem her şeyi yıktı bir tek minare ayakta kaldı

1969 yılında yaşanan 6.8 şiddetindeki depremle yerle bir olan Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesinde ayakta kalan tek yapı olan caminin...

Deprem her şeyi yıktı bir tek minare ayakta kaldı

1969 yılında yaşanan 6.8 şiddetindeki depremle yerle bir olan Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesinde ayakta kalan tek yapı olan caminin minaresi 49 yıldır tek başına zamana direniyor. Deprem sonrası başka bir alana taşınan mahallenin muhtarı minarenin depremde düşen alemini yaptırıp boyattıktan sonra mahalle sakinleri de imece usulü çevre düzenlemesine başladı.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Emcelli Mahallesi 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar görmüş ve mahallenin yeri değiştirilmişti. Mahalle yerle bir olurken ayakta kalan tek yapı ise caminin minaresi olmuştu. Depremde minarenin sadece aleminin düştüğü öğrenilirken 49 yıldır adeta hayalet bir kasabayı andıran eski Emcelli'de tek başına zamana direnmeye çalışan minareye önce Emcelli Mahallesi Muhtarı Akif Karadağ sahip çıktı ardından da tüm mahalle imece usulu minarenin çevre düzenlemesine başladı.

Muhtarlık maaşı ile yaptırdı

Emcelli Mahalle Muhtarı Akif Karadağ muhtarlık maaşına hiç dokunmadan önce minarenin alemini yaptırdı ardından da boyattı. Tek başına kalan minarenin yanına küçük bir mescit yaptırmayı düşündüklerini kaydeden Emcelli Muhtarı Akif Karadağ, "66 yıllık minaremizi yeniden ihya etmeye başladık. Önce minarenin alemini yaptırdım ardından da boyasını yaptırdım. Şimdi ise mahalle halkımızın katkıları ile ve imece ile çevre düzenlemesine başladık. Çiçekler, ağaçlar dikilecek. Küçük bir mescit yapılacak. Eski camimizin etrafına da koruma amaçlı tel örgü ile çevireceğiz. Yaz ve bahar aylarında tarlada bağda çalışanların ibadet etmeleri sağlanacak" dedi.

Emcelli mahalle halkı da çalışmalara hem maddi hem de bizzat çalışarak destek veriyor.

Deprem her şeyi yıktı bir tek minare ayakta kaldı

Deprem her şeyi yıktı bir tek minare ayakta kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber