Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı
Sami Er
Yerel 08 Şubat 2020 - 11:13 Yorum: 0

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Amasya Belediyesi, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa yapmış oldukları deprem, yangın ve doğal afet tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Amasya Belediyesi, AFAD ve İl Sağlık Müdürlüğünün ortaklaşa yapmış oldukları deprem, yangın ve doğal afet tatbikatı gerçeğini aratmadı. Dumandan etkilenenler ve yıkımların meydana geldiği enkaz altında kalanlar kurtarıldı.

Amasya'nın Helvacı Mahallesi'nde Amasya Belediyesine ait makine ikmal müdürlüğünde deprem tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği çıkan yangın sonrası meydana gelen depremde yıkımların altında kalanlar kurtarılırken, tatbikat gerçeğini aratmadı.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, "Deprem ve yangın insanların elinde olmadığı bir şey. Yani önümüzde depremler, görüyoruz. Biz de fay hattı içerisindeyiz. Depreme karşı hazırlıklı, uyanık, duyarlı olmak mecburiyetindeyiz. Yangınlar yine öyle yangında alınacak tedbirler bellidir. Akıl ve zekayla hareket edip, teknik ve teknolojiden uzak kalmamamız lazım" dedi.

AFAD Şube Müdürü Burhan Özü, "Bilindiği üzere ülkemizde deprem, buna benzer çeşitli afetlerle ilgili bir boğuşma içerisindeyiz. Biz de Amasyamızda böyle bir durum vuku bulunması halinde belediyemiz, itfaiyemiz, AFAD Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğümüz tüm birimlerimizle kendi kapasitemizi test etmek amacıyla bugün burada bir tatbikat senaryosu hazırlandı" diye konuştu.

Tatbikatta senaryo gereği ilk olarak meydana gelen yangında mahsur kalanlara ve dumandan etkilenenlere İtfaiye, AFAD ve 112 ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yangında üst katlarda mahsur kalan 6 kişi atlama yatağına atlayarak kurtarıldı. AFAD ekipleri enkaz altında kalan 2 kişiyi kurtarmak için dinleme yaptı. Enkazın etrafına arama sistemi kuran AFAD ekipleri 2 kişinin yerini belirleyerek kurtarma çalışmalarına başladı. Enkaz altında kalan 2 kişi kısa süre içerisinde kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edilerek, Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılmasının ardından tatbikat son buldu.

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber