Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:00 GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi15:00 A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, İsviçre ve Macaristan maçlarının kadrosu a...14:58 Merkez Bankası’nın toplam rezervleri azaldı14:55 Beyoğlu’nda halk pazarında “aşağılama” cinayeti kamerada: 5 yıllık kin cina...14:55 Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu14:54 Mahmut Arıkan: "Hakkımı helal etmem"14:53 Yalova’da 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulye tohumu dağıtıldı14:51 TCMB: “Enflasyonda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu...14:51 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti’ye geçti14:50 Başkan Sandıkçı: "Bu yıl da üniversiteyi yeni kazanacak olan tüm öğrenciler...14:49 Sultangazili Çocuklar Sertaç Abi ile cami buluşmalarında bir arada14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı
Sami Er
Sağlık 26 Nisan 2018 - 16:08 Yorum: 0

Depresyon uzun stresin bir sonucu

Akademisyen Yazar Dr. Oytun Erbaş, 16. Uluslararası Milenyumda İletişim Sempozyumu kapsamında "Çok Yönlü Beyin" konulu verdiği konferansta insan beyninin...

Depresyon uzun stresin bir sonucu

Akademisyen Yazar Dr. Oytun Erbaş, 16. Uluslararası Milenyumda İletişim Sempozyumu kapsamında "Çok Yönlü Beyin" konulu verdiği konferansta insan beyninin özelliklerini anlattı.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Frig Salonu'nda gerçekleşen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Erbaş konuşmasında insan beyninin niteliklerinin uğraş alanlarına göre değiştiğini belirtti. Erbaş, "Neyle çok uğraşırsan beynin ona dönüşür. Sinir hücresi tipi insanın uğraştığı şeye göre şekillenir. İnsan beyni kopyala-yapıştır yöntemiyle çalışır. Zeka, beyin nöronlarının büyüme gözüdür. Yetenek ise insanın sürekli uğraştığı işlere göre şekillenir. Toplumun değişmesi için çocuklarımızı anksiyete (kaygı bozukluğu) ile büyütmemeliyiz. Çocuklar ailelerinin bir kopyası gibidir. Anne ve babanın davranışları, tarzları çocuklarına kopyalanır" şeklinde konuştu.

"Kadın beyni erkeklere göre daha fazla düşünür"

Kadın ve erkek beyni arasındaki farklılıkları da anlatan Dr. Oytun Erbaş, "Erkek beyni koş-yakala işlerinde daha iyidir. Kadın beyni erkeklere göre daha fazla düşünür. Depresyon erkeklere göre kadınlarda daha sık görülen bir hastalıktır. Evli kadınlarda daha fazla, evli erkeklerde ise daha azdır" diye konuştu.

Son olarak stres ve mutluluk konusuna değinen Dr. Erbaş şunları söyledi;

"Eğer stresiniz yüksekse başarınız da yüksektir. Depresyon uzun stresin sonucudur. Stres uzun sürdüğü zaman bir sorun vardır demektir. Mutluluk ve meslek de duygusallığı etkiler. Mutluluk geriye dönük oluşur. Parasızlık mutsuzluk getirir. Çok para da mutluluk getirmez. Bazı meslekler sosyal onama gerektirir. Örneğin yılın doktoru, ayın elemanı seçmek övgü gibi. Anne-babalar önce kendileri otokontrollü olmalı. Otokontrol Alzheimer'i bile önler."

Dr. Oytun Erbaş konferansın ardından ise okuyucularıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber