Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 02 Eylül 2016 - 15:38 Yorum: 0

Derbent’te pazar marketin temeli törenle atıldı

Konya'nın Derbent ilçesine yapılacak kapalı pazar marketin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Derbent’te pazar marketin temeli törenle atıldı

Konya'nın Derbent ilçesine yapılacak kapalı pazar marketin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Derbent ilçe merkezine Karatay Belediyesi tarafından kazandırılacak pazar marketin temel atma törenine AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Konya Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Tahsin Öz, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum amirleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçe için tarihi bir günü yaşadıklarını belirterek, pazar esnafının yanı sıra alışveriş yapmaya gelen vatandaşların da yaz ve kış döneminde yaşadığı sıkıntıların son bulacağını söyledi. Bu yatırımın bölgeye büyük bir hizmet olduğunu dile getiren Acar, "Karatay Belediye Başkanımıza sadece Derbent'te yaşayan Derbentliler değil, Konya'da ve Karatay'da yaşayan Derbentliler adına da şükranlarımı, teşekkürlerimi sunuyorum. Bu, tabii belediyeler arasındaki dayanışmanın, yardımlaşmanın güzel bir örneğini de oluşturuyor. Çünkü bizim buraya pazar market yapmamız bütçemizi ciddi anlamda etkileyecek, belki de daha sonraları yapabileceğimiz bir projeydi" dedi. Acar, Başkan Hançerli'nin, ilçe merkezine bir park yapma teklifinde bulunduğunu ancak kendisinden kapalı pazar market istediklerini belirterek, "İnşallah bu sonbahara yaklaşırken artık yağmurun altında alışveriş yapmayacaksınız. Kapalı pazarda rahat rahat alışveriş yapacaksınız" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, konuşmasında, "Biz hizmet için buradayız. Hamdi Başkanımızı kırmadık ve ortaklaşa güzel bir çalışmaya imza attık" şeklinde konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Ömer Ünal da, Derbent'te belediyeciliğin güzel bir örneğini hep beraber yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından dua edilerek Derbent Kapalı Pazar Marketin temeline ilk harç, belediye başkanları ve beraberindeki protokol tarafından butona basılarak konuldu. 4 bin 752 metrekarelik arsa üzerine 2 bin 42 metrekarelik alanda betonarme ve çelik konstrüksiyon teknolojisiyle inşa edilecek Derbent Kapalı Pazar Marketi Sosyal Tesisi'nde mescit, bay bayan tuvaletleri, elektrik ve hidrofor odaları da yer alacak. Pazar marketin bu yılın sonunda Aralık ayında bitirilmesi öngörülüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber