Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Nisan 2014 - 15:03 Yorum: 0

Dere ıslahıyla, sel ve taşkınlar önlenecek

Ergene Nehri'ne akan tüm derelerde ıslah çalışması yapılacak

Dere ıslahıyla, sel ve taşkınlar önlenecek

KIRKLARELİ (AA) - DSİ'nin yapacağı çalışmayla, Ergene Nehri'ne akan tüm derelerin ıslah edileceği bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 112. Şube Müdürü Muhsin Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dere ıslah çalışmalarına önem verdiklerini, öncelikle çalışmalara Şeytan Deresi'nden başlayacaklarını söyledi.

Şeytan Deresi'nin 50 kilometrelik bölümünün ıslah edileceğini belirten Kurt, Pehlivanköy, Babaeski ve Lüleburgaz ilçesindeki birçok derede ıslah çalışması yapılacağını ifade etti.

Ergene Nehri'ne akan tüm derelerde hassasiyetle ıslah çalışması yapılacağını belirten Kurt, şöyle konuştu:

"70 milyonluk bütçeyle 2015 yılına kadar yaklaşık 15 dere ıslah edilerek, sel ve taşkınlar önlenecek. Vatandaşımızın can ve mal kaybını önlemek amacıyla gece gündüz demeden proje üretiyoruz. Bir yıl boyunca yoğun bir çalışma temposu içerisine girdik. Personelimizle çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürüyoruz."

Kurt, yaklaşık iki yıl önce Lüleburgaz ilçesinde bir afet yaşandığını anımsatarak, bu tür olayların yeniden yaşanmaması için ıslah çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber