Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:09 Bu proje ile Akyazı’nın trafik meselesi giderilecek15:08 CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda çekildiği öne sürülen ’para sayma’ görüntüle...15:08 Beşiktaş’ta transfer komitesi kuruldu15:08 Camide ’siber dolandırıcılık’ uyarısı15:07 Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’un bir buçuk sene daha kaybetme tahammülün...15:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki 5 yılda, İstanbul’daki depreme dayanıksı...15:04 Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu15:04 Komşunun köpeğini tüfekle öldürme iddiasına gözaltı15:04 Bir babanın çocuğuna yaptığı akıl almaz görüntüler15:03 Polisliği bırakıp dünya turuna çıktı, Malezya’da kaçırıldı 13 saat dehşeti...15:00 Gazete Talas yine dopdolu14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul’da 30 yıl önce başlattığımız yerel yönetim...14:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depreme hazırlık için kullanılması gereken kaynakla...14:52 Tamer Karadağlı, Antalya’daki kültür merkezinin bakımsızlığından şikayet et...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı acab...14:52 Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ndeki tekstil fabrikasında yangın...14:52 Cumhurbaşkanı Erdoğan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, ’Tam ileri’ diyor, sen...14:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazar günü sandıkları patlatacak mıyız?" dedi.14:49 Sultanbeyli’de düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğ...
Sami Er
Türkiye 12 Aralık 2017 - 16:58 Yorum: 0

Dere Mahallesi’nde halk buluşması

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Halk Buluşmaları" kapsamında Dere Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, yapılan hizmetlerle ilgili...

Dere Mahallesi’nde halk buluşması

MUŞ (İHA) – Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "Halk Buluşmaları" kapsamında Dere Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek, yapılan hizmetlerle ilgili kendilerini bilgilendirdi.

'Halk Buluşmaları" kapsamında gerçekleştirilen toplantının bu haftaki durağı Dere Mahallesi oldu. Belediye Başkanı Feyat Asya, başkan yardımcıları ve birim amirleri ile birlikte Dere Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlara görev süresi içerisinde yapılan ve yapımı devam eden çalışmaları anlattı.

Dere Mahallesi'nin Muş'un en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu anımsatarak konuşmasına başlayan Başkan Asya, söz konusu mahallede yapılan hizmetlere değindi. Şehir Mezarlığı güzergahında kapsamlı çalışma yaptıklarını belirten Başkan Asya, "İlimizin en eski mahallesi olması hasebiyle Dere Mahallesi'nin ayrı bir önemi olduğu bilincindeyiz. Göreve başlar başlamaz bu mahallemizde yapabileceklerimizin planlamasını yaptık. Yerleşim alanlarındaki düzensizlik her ne kadar çalışma olanaklarını olumsuz etkilese de bir yerden başlamamız gerektiğini ve vatandaşların muzdarip olduğu konuları düzeltmek için girişimlerde bulunduk. Bu kapsamda uzun bir süre Hacı Veysi Camii ile Şehir Mezarlığı güzergahında altyapı ve üst yapı çalışmaları yaptık. Muş'un en büyük mezarlığı olan Şehir Mezarlığının bakım ve onarımını yaptık. Bu bölgedeki yolların tamamını genişleterek yeniledik. Yeni köprüler yaparak ulaşım sorununu ortadan kaldırdık. İnşallah bunun gibi birçok hizmeti mahalle sakinlerimize buluşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Muş'un içme ve yağmur suyu ile kanalizasyon hattının tamamını yenilemeye başladıklarını ifade eden Başkan Asya, "İlimizin en büyük sorunu olan altyapı projesini söz verdiğimiz gibi başlattık. Bu çalışma sezonunda başlatılan kazı ve döşemelerle iyi bir ilerleme kat ettik. Bu süreçte çalışmalardan kaynaklı ortaya çıkan kötü görüntüler ve tahribatlar her ne kadar bizi yıpratsa da Muş'un geleceğini kurtaracağımız için bunlara göğüs gerdik. Sizlerin desteği ile bu projemizi başarılı bir şekilde sonuçlandırarak, ilimizin en büyük sorununu ortadan kaldırmış olacağız. Altyapı çalışmaları sırasında meydana gelen tahribatları geçici çözümlerle onardık. Aynı şekilde kazı ve döşemeleri tamamlanan ana güzergahların asfaltlarını yaptık. Gelecek yıl geçici olarak yaptığımız cadde ve sokakları bir bütün olarak yenileyerek sizlerin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Muş'un içme suyu sorunu köklü bir çözüme kavuşturacaklarının altını çizen Başkan Asya, "Şehir merkezinde yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldırıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Alparslan-2 Barajı'ndan il geneline içme suyu temini sağlanacak. Mercimekkale mevkiinde kurulacak arıtma tesisi ile şehre cazibeli su gelecek. Gerekli protokolleri imzaladık. 2018 yılı sonuna kadar bu projemizi de tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Yeşil alan oluşturma noktasında ciddi çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Başkan Asya, Dere Mahallesi'nde de boş alanları değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapılacağını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Görevi devraldığımızda ilimizin yeşil alan kapasitesi 43 bin metrekare alandı. Ancak yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı ilimizde bunun yetersiz olduğunu ve bu alandaki eksikliğin giderilmesi için harekete geçtik. Sonuç olarak Ahmed-i Hani, Karni Deresi, Şeyh Şükrü Efendi, Köse Hoca, Zeki Ökmen, Vali Feridun Gültekin, Müftü Mehmet Çağlayan gibi birçok park ve mesire alanını kısa sürede halkımızın hizmetine sunduk. Atatürk Orman Çiftliği'nin bulunduğu alanda yapacağımız 2023 Hatıra Ormanı Projesi ve Fidanlık mevkiinde yapacağımız Kültür Park projelerini de ihale ederek çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın beton yığınlarında hapsolmaması için şehir merkezinde bir Kent Meydanı oluşturmak için çalışmalar yaptık. Muş Devlet Hastanesinin yeni binasına taşınması ile eski binanın alanında bu projemizi yapmak için girişimlerde bulunduk. Şükürler olsun ki tahsis işlemleri tamamlandı ve yıkım çalışmalarına başladık. Bu kışın hazırlayacağımız projemizi Allah'ın izniyle gelecek yıl uygulamaya başlayacağız. Bu çalışmaların sonucunda yeşil alan kapasitemizi 300 bin metrekarenin üzerine çıkarmış olacağız."

Çöp alanının Muş için kötü bir imaj olduğunu belirten Başkan Asya, yapılan çalışmalar neticesinde vahşi depolama sistemine son verdiklerini söyleyerek, "Muş-Bitlis karayolu üzerinde ve Ahmed-i Hani Parkı'nın arka tarafında belediyemize tahsis edilen boş alandaki çöp depolamasına son verdik. Katı Atık Belediyeler Birliğimizin kararı ile Korkut'un Kümbet köyünde tesisimizi kurana kadar atıkların Bitlis Katı Atık Tesisine naklediyoruz. Katı Atık Aktarma İstasyonunu kurduk. Sıkıştırma ve nakil araçları ile katı atıkları Bitlis'e göndermeye başladık. İnşallah mevcut çöp alanını da en kısa sürede ıslah ederek yeşil alan olarak hizmete sunacağız" ifadelerini kullandı.

Bilgi Evleri projesi kapsamında iki tesisi hizmete sunduklarını kaydeden Başkan Feyat Asya, şöyle dedi:

"Çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak, vatandaşlarımızın istihdamını sağlayacak olan kurslar ve etkinlikler düzenlemek için iki mahallemizde Bilgi Evlerini kurduk. Şu an toplantı yaptığımız bu tesiste öğrencilerin ders çalışabileceği, araştırma yapabileceği ve kitap okuyabileceği ve düzenlenecek etkinliklere katılabileceği bir ortam oluşturuldu. İki tane bilgi evinin ihalesini yaptık. Mevcut bilgi evlerimizin açılışına teşrif eden İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu da bir bilgi evini yaptıracağını söyledi. Bununla beraber geri kalan mahallelerimizde de bu projeyi uygulayacağız."

Araç parkının hizmetteki önemine dikkat çeken Başkan Asya, "Şehir merkezinde faaliyetimizin olmadığı hiçbir bölge yoktur. Bu çalışmaları yaparken de iş makinelerimizin yeterli olması gerekiyor. Dolayısıyla görev süremiz içerisinde 10 milyonu aşkın bir maliyetle yaklaşık 40 araç alarak araç filomuza dahil ettik. Son olarak aldığımız 42 metrelik itfaiye aracı ve tam donanımlı kurtarma araçları bölgede tek olma özelliğini taşıyor. İnşallah halkımıza hizmet yolunda ekipman konusundaki yeniliklerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Tarihi yapıları korumaya özen gösterdiklerini vurgulayan Başkan Asya, "Bu kapsamda yıllarca hükümet konağı olarak kullanılan, daha sonra çeşitli kurumlar tarafından kullanılan binanın tahsisini yaparak Muş Belediyesi hizmet binası olarak restore ettik. Şu anda başkanlık makamı ile birlikte birçok birimimiz burada hizmet vermekte. Bununla beraber tarihi camilerimizin restorasyonu için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile sürekli iletişim halinde olduk. Tarihi Muratpaşa Camii'nin aslına uygun yapılması için çalışmalar yaptık. Araştırma kazısını üstlendiğimiz caminin inşaatına gelecek yıl başlanacak. Yıldızlı Hanın aslına uygun yapılması için projemizi hazırlayarak ihale ettik. Gelecek yıl çalışma sezonu ile ilk kazmayı vurmayı planlıyoruz. Yukarı Çarşı mevkiindeki tarihi yapıların gün yüzüne çıkması için Başbakanlık ve Bakanlık düzeyinde girişimlerimiz oldu. Söz konusu bölgedeki tarihi yapılar dışındaki binaların kamulaştırılarak yıkılması ve tarihi yapıların ortaya çıkması için projemizi hazırladık. Bu bölgede belediyemize ait Karaova Pasajı'nın tahliyesini bu proje kapsamında başlattık. Gelecek yıl ilk olarak buranın yıkımı ile projemizi başlatmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Muş'a yakışır bir otobüs terminalinin yapımına başladıklarını söyleyen Başkan Asya, "Uzun yıllardır kullanılan ancak artık ihtiyaca cevap vermeyen otobüs terminali sorununu çözüme kavuşturduk. Muş-Bingöl karayolu üzerinde sebze ve meyve halinin yanında yaklaşık 23 bin metrekare alan üzerine modern bir terminalin yapımına başladık. İnşaat çalışmalarının devam ettiği projeyi gelecek yıl tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Asya, konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı.

Dere Mahallesi’nde halk buluşması

Dere Mahallesi’nde halk buluşması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber