Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 07 Temmuz 2020 - 13:18 Yorum: 0

Derebucak’ta kamu binası için yıkım kararı çıktı

Konya'nın Derebucak ilçesinde, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen ve üst katı geçmişte kaymakamlık lojmanı olarak da kullanılan 4 katlı kamu binasının...

Derebucak’ta kamu binası için yıkım kararı çıktı

Konya'nın Derebucak ilçesinde, depreme dayanıklı olmadığı belirlenen ve üst katı geçmişte kaymakamlık lojmanı olarak da kullanılan 4 katlı kamu binasının yıkılması için karar alındığı bildirildi.

Derebucak Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, mülkiyeti Konya Valiliği, Konya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na ait olan Derebucak ilçe merkezindeki üst katı kaymakamlık lojmanı olan binanın depreme dayanıklı olmadığı tespit edildi. Eski ilçe özel idaresi olarak da kullanılan 4 katlı betonarme kargas hizmet binasının depreme dayanıklı olmadığının tespit edilmesi üzerine yıkılması yönünde karar alındığı bildirildi. Karar uyarınca, binanın yıkımının gerçekleştirilmesi için hurda malzemesi karşılığında yıkım ve hafriyat ihalesine çıkıldı. 16 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek ihalenin ardından ihaleyi üstlenecek firma tarafından kamu binasının yıkım çalışmalarının gerçekleştirileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber