Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Ekim 2018 - 16:48 Yorum: 0

Deride 2019 yılında hedef 2 milyar dolar ihracat

Deri sektörü olarak ihracatı daha da artırmak için çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği...

Deride 2019 yılında hedef 2 milyar dolar ihracat

Deri sektöründe 2 milyar dolarlık ihracat hedefleniyor.

Deri sektörü olarak ihracatı daha da artırmak için çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, 2019 yılında 2 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi. Alt sektörlerdeki ihracat artışına da vurgu yapan Şenocak, "Ayakkabı sektörü ihracatımız birkaç hafta içerisinde, 2017 yılı ihracatının tamamını da aşarak, tüm zamanların ihracat rekorunu kıracak. 1 Ocak - 23 Ekim tarihleri arasında 756 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. 2017 yılında ise 769 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Kısa bir süre içerisinde saraciye ve işlenmiş kürk ihracatımız da 2017 yılı ihracatımızı kolaylıkla aşacak. Saraciye sektöründe yüzde 15'lik artışla 172 milyon dolar ihracat, işlenmiş tüylü deride ise yüzde 5'lik ihracatıyla 50 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Afrika'ya deri ve deri mamulleri ihracatında 2017 yılı ihracatını da aşarak, yüzde 38'lik bir artışla 100 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik" diye konuştu.

Deri ve deri mamulleri sektörünün ihracat rakamlarını değerlendiren Mustafa Şenocak, "Dünyadaki ekonomik daralmaya ve ticaret savaşlarına rağmen, deri ve deri mamulleri sektörü ihracatta rekorlar kırmaya devam ediyor. Deri ve deri mamulleri ihracatımız 1 Ocak - 23 Ekim döneminde yüzde 11,6 oranında artarak 1,4 milyar dolara yükseldi. Bu gayretli çalışmalarınız sonucunda kasım ayı ile birlikte 2017 yılı toplam ihracatımızı kolaylıkla aşacağız. İhracatta yeni pazarlar, yeni hedeflere ulaşabilmek amacıyla, 65 üye firmamızla birlikte, 3 Ur-Ge projemizi de hayata geçirdik. İDMİB olarak dünyanın en önemli fuarlarına milli katılım organizasyonu düzenliyoruz" diye konuştu.

Sektörün 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiği 1,5 milyar dolarlık ihracata katkı yapan firmalar ödüllendirildi. İDMİB, platin, altın, gümüş, bronz ve başarı sertifikası ile 5 farklı kategoride 333 ihracatçıyı ödüllendirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber