Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Eylül 2016 - 12:08 Yorum: 0

Derik şehidi memleketine uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak...

Derik şehidi memleketine uğurlandı

Mardin'in Derik ilçesinde teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan'ın naaşı, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Derik'te dün terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Alpaslan, kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü. Şehit asker için, 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, şehidin naaşının katafalka koyulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, birlik adına yaptığı konuşmada, son dönemde bölücü terör örgütünün Türkiye'nin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Çelikkollu, "Hukuku, temel hak ve özgürlükleri, eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı olan tutum içerisine girenler, alçakça cinayet işleyenler şunu asla unutmasınlar. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hâkimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Tören şehit için dua okunmasıyla sona erdi. Şehidin naaşı, defnedilmek üzere memleketi Adana'nın Kozan ilçesine gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber