Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 24 Kasım 2016 - 10:38 Yorum: 0

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kaymakamı iken kendi isteği terör örgütü mensuplarının makam odasına düzenledikleri saldırı ile şehit edilen Mardin'in...

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Kaymakamı iken kendi isteği terör örgütü mensuplarının makam odasına düzenledikleri saldırı ile şehit edilen Mardin'in Derik ilçesi Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine atanan Hakan Kafkas için Gümüşhane ve Trabzon Valilerinin katılımıyla veda programı düzenlendi.

Zigana Dağı'nın 2 bin 50 metre rakımlı geçidinde bulunan bir tesiste düzenlenen programa Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Şiran Kaymakamı Murat Özdemir, Köse Kaymakamı Turan Soğukoluk, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit, Köse, Şiran, Kürtün, Torul Belediye Başkanları, GTSO Başkanı İsmail Akçay, MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve STK temsilcileri katıldı.

Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Hakan Kafkas'ın kendi isteği ve iradesiyle Mardin'in Derik ilçesine tayinini istediğini hatırlatarak, "Bu vesile ile bölücü terör örgütünün hedefi olan ve görevi esnasında şehit düşen değerli Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk'e Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizler de o bölgede görev yaptık. Bu bölgeler terörle mücadelenin üst düzeyde yürütüldüğü bölgeler. Ancak biz hiçbir zaman devlet olarak Kürt vatandaşlarımızla hiçbir sorunumuz olmamıştır. Bizim devlet olarak o bölgenin vatandaşlarıyla hiçbir sorunumuz olmamıştır. Ancak bölücü, hain terör örgütüyle her zaman işimiz olmuştur ve mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğiz. Kardeşimiz haince bir tuzak sonucu şehit oldu. Ancak başka bir yiğit Türk evladı kendi isteğiyle o bölgeye kendi rızasıyla tayinini istedi. Kendisine kolaylıklar diliyorum. Torul ilçesinde bugüne kadar yaptığı çalışma ve hizmetlerden dolayı da Gümüşhane Valisi olarak kendisine şükranlarımı sunuyorum. Çok güzel çalışmaları vardı. Biz kendisinden son derece memnun ayrılıyoruz. Eşiyle birlikte kendisine orada da hayırlı hizmetler yapmasını diliyoruz. Hakan Kafkas kardeşimizin burada gösterdiği performansı Mardin Derik'te de göstereceğine olan inancım tam. Kendisine başarılar diliyorum" diye konuştu.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da yaptığı konuşmada, Hakan Kafkas'ın kutsal bir görevi ifa etmek üzere kendi istek ve arzusuyla bu göreve talip olduğunu belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ile Gümüşhane Valisi iken bir yıl görev yaptıklarını hatırlatan Vali Yavuz, "Son derece başarılı, gayretli, özverili ve bulunduğu yerin hakkını verme gayreti içerisinde olan bir arkadaşımız. Normalde Torul'daki görevi daha da devam edecekti. Milli bir duruşla, kendi isteği ve Bakanlığın uygun görmesiyle Derik Kaymakamlığına atandı. Bu bir bayrak nöbeti, vatan görevidir. Derik halkı için, milletimiz için, ülkemiz için çok güzel görevler yapacağına inanıyorum. O canım memleket Derik'te terör örgütü hayatı sıkıntılı bir hale sokuyor. Ülkede huzuru bozmak için bu işi yapıyorlar. Ama bu işi biz düzelteceğiz. Öyle de düzelteceğiz, böyle de düzelteceğiz. Bizim başka herhangi bir alternatifimiz yok. Bunun için fedakar arkadaşımızı tebrik ediyorum. Allah, hayırlı uğurlu eylesin. Oradaki görevini de kazasız belasız layıkıyla yerine getirir" dedi.

Cuma gününe kadar Torul'dan ayrılacağını kaydeden Derik'in yeni Kaymakamı Hakan Kafkas ise "Torul'da çok güzel insanlarla tanıştım. Burada kaldığım süre içerisinde de elimden geldiğince faydalı olmaya çalıştım. Sayın Yücel Yavuz ve Sayın Okay Memiş Valilerimle çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. İki valimden de çok şey öğrendim. Kendilerine çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Hangi değerlerle yetişmişsek ona göre karar verdik. Tamamiyle içimizdeki sesi dinleyerek oraya gitme talebinde bulunduk" ifadelerini kullandı.

Derik ilçesine gitme talebinde bulunan mülki idare amirinin sadece kendisi olmadığını öğrendiğini hatırlatan Kaymakam Kafkas, "Belki de Derik'e gitmek isteyen onlarca, yüzlerce mülki idare camiasından arkadaşımız, abilerimiz var. Belki ilk ben ya da en çok ben istediğim için olsa gerek bize nasip oldu. Beni arayan çok sayıda kaymakam arkadaşımız "Keşke biz gitseydik" dediler. Mülki idare camiası adına bu çok sevindirici bir şey. Ben sadece bayrak nöbetine devralmaya gidiyorum. Safitürk abimize de çok üzüldük. Derik'te elimizden geldiği kadar, Kürt kardeşlerimize, bütün kardeşlerimize hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız. Derik'te terör örgütünün kucağındaki vatandaşlarımızı kurtaracağız. Hazreti İbrahim'in ateşini söndürmek için su taşıyan karınca misali olacağız. Bizde aynı duygularla gidiyoruz. Sizlerin dualarıyla da başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaymakam Kafkas, Torul'da çok güzel işler yaptıklarını, bazılarını da yarım bıraktıklarını belirterek gözünün arkada kalmadığını söyledi ve herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından her iki Vali, Vali Yardımcısı, Kaymakam ve Belediye Başkanları tarafından Kafkas'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Derik’in yeni Kaymakamı Kafkas’a Gümüşhane’de veda yemeği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber