Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2019 - 08:58 Yorum: 0

Ders zili İbrahim için çalmadı

Suriye'den 6 yıl önce Adana'ya gelen ve ailesine bakmak için çalışan 14 yaşındaki İbrahim için ders zili çalmadı.

Ders zili İbrahim için çalmadı

Suriye'den 6 yıl önce Adana'ya gelen ve ailesine bakmak için çalışan 14 yaşındaki İbrahim için ders zili çalmadı. Okulun önünde karton toplarken İbrahim'in dönüp okula bakışı yürek burktu.

2019-2020 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Ancak bazı çocuklar her ne kadar eğitim-öğretim zorunlu da olsa ailesine bakmak için okula gidemiyor. Bunlardan birisi de Suriye'de devam eden iç savaştan 2011 yılında kaçıp annesi, babası ve 5 kardeşiyle birlikte Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Kocavezir Mahallesi'ne gelen 14 yaşındaki İbrahim Mahmut. İbrahim, ailesinin geçimini ve okuyan kardeşlerinin okul masrafını karton toplayarak sağlıyor.

4 kız kardeşi olan İbrahim, kendisinden 3 yaş küçük olan erkek kardeşi Ahmet ile birlikte kentin sokaklarında karton toplayarak aile bütçesine destek oluyor.

"Okumak istiyorum"

Okumak istediğini ve devletin kendisine yardım eli uzatmasını bekleyen İbrahim Mahmut, "Çok iyi Türkçe bilmiyorum. 1 yıl okula gittim ama daha sonra bıraktım" dedi.

"Çalışacağız, ekmek parası"

Bu sene 4. sınıfa geçen ve tatillerde abisiyle birlikte karton toplayan Ahmet Mahmut (11) ise, "Çalışacağız, ekmek parası. Ben okula gidiyorum. Babam elini kırdı. 1 hafta 2 hafta çalışmayacak. İbrahim okula gitmesin. İbrahim de ben de aileye bakıyorum" diye konuştu.

Ders zili İbrahim için çalmadı

Ders zili İbrahim için çalmadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber