Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 22 Kasım 2014 - 13:02 Yorum: 0

Dershanelerin yüzde 25'i dönüşüme başvurdu

Dershanelerin özel okula dönüşümü programına, dershanelerin yüzde 25'i başvurdu. Programa başvuran kurum sayısı 808 olarak belirlendi.

Dershanelerin yüzde 25'i dönüşüme başvurdu

Dershanelerin hususi okula dönüşümü programına, dershanelerin yüzde 25'i başvurdu. Programa başvuran kurum sayısı 808 şekilde belirlendi.

Dershanelerin hususi okula dönüşümünü içeren Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Bakanlık, hususi okula dönüşmek arzulayan dershanelerin başvurularını ise 2 Haziran'da almaya başladı.

MEB'in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunduğu kitapçığa göre, bu tarihten kasım ayına kadar dershanelerin yüzde 25’i hususi okula dönüşmek için programa başvuru etti. Programa başvuran dershane sayısı 808 oldu. 

Bu müracaatlardan lüzumlu koşulları taşıyan 578 dershane programa alındı. Dönüşüm programına başvuru eden dershanelerden, 1 Eylül itibarıyla 54'ü dönüşümünü tamamlayarak hususi mektep faaliyetine başladı.

Açılan bu okulların 45'i ana lise, 4'ü Anadolu lisesi, 4’ü ortaokul ve 1’i ilkokul şekilde faaliyetlerine devam ediyor.

Dershane sayısı 3 bin 257 oldu

Kitapçıkta, MEB’e bağlı dershane sayısı da yer aldı. Buna göre, 2008-2009 eğitim öğretim yılında açık bulunan yekün dershane sayısı 4 bin 262 iken, 17 Kasım itibarı ile bu sayı 3 bin 257 şekilde gerçekleşti. Geçen sene kasım ayında 3 bin 640 dershane etkinlik gösteriyordu. 

Teşvik için 2 bin 500 dershanenin başvurması öngörülüyor

Bütçe görüşmelerinde dağıtılan MEB'in 2015 Yılı Mali Performans Programına göre, Bakanlık, ortaöğretim ve yükseköğretime hazırlık dershanelerinden, özel okula dönüştürülebilecekleri belirleyerek, 2015 sonuna kadar yüzde 70'inin dönüştürülmesinin teşvikini sağlayacak.

Bu kapsamda, 2015 sonu itibarıyla teşvik için 2 bin 500 dershanenin başvuru yapması öngörülüyor.

MEB, hususi mektep teşvikleri konusunda seminer düzenlemeyi de planlıyor. Bu kapsamda, sene içerisinde ilgili alan temsilcileri ve kurumlara yönelik, 4 benlik ekipler, birer gün, 23 bölgede bilgilendirme seminerleri yapacak. 

Ayrıca özel mektep teşvikleri ve dönüşümler konusu için ilgili Bakanlıklar halk kuruluşları ve STK'larla  uygulama esasları ve iş geliştirmeye yönelik toplantılar da yapılacak.

Kaynak: AA

ETİKETLER: Dershane , Okul , Başvuru
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber