Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 18 Eylül 2014 - 16:34 Yorum: 0

Dersleri birbirinden ayırmak gerekiyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM'in "zorunlu din dersi" kararına ilişkin, "Zorunlu din eğitimi ile zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor" dedi.

Dersleri birbirinden ayırmak gerekiyor

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AİHM'in 'zorunlu din dersi' kararına ilişkin, 'Zorunlu din eğitimi ile mecbur din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. Eğer bu birbirinden iyi ayırt edildiği zaman, Avrupa ülkelerinde de aşırı örnekleri bulunduğu için bu konu ile ilgili herhangi bir problem çıkacağını zannetmiyorum' dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti içinde imzalanan işbirliği protokolü töreninin peşinden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, AİHM'in 'zorunlu din dersi' kararına ait değerlendirmesini sorması üzerine Görmez, mahkemeye müracaatın ilk safhasından itibaren konuyu şahsen takip ettiğini vurguladı.

Mahkemenin gerekçeli kararını henüz görmediğini belirten Görmez, şunları söyledi:

'Zorunlu din eğitimi ile mecbur din kültürü ve ahlak bilgisi derslerini birbirinden ayırmak gerekiyor. Eğer bu birbirinden iyi ayırt edildiği zaman, Avrupa ülkelerinde de aşırı örnekleri bulunduğu için bu konu ile ilgili herhangi bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Bu problem din dersinin ve ya din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin mecbur olup olmaması değildir. Çünkü batıda da pekçok ülkede mecbur din kültürü ve ahlak bilgisi derslerimizi vardır. AİHM'in zannediyorum gördüğü sorun, mecbur din eğitimi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zımnen de olsa birbirine karıştırılmasından kaynaklanmaktadır. İnanıyorum ki eğitimciler bunu aşırı iyi tefrik ettikleri süre böyle bir problem yaşanmayacaktır.'


Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber